Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Yıldırım bugün Antalya’da

Yıldırım bugün Antalya’da

Başbakan AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, bugün Antalya'da toplu açılış törenine katılacak. Başbakan Yıldırım, 67 tesisin açılışını yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yıldırım bugün Antalya’da

Başbakan  AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, bugün Antalya'da toplu açılış törenine katılacak. Başbakan Yıldırım, 67 tesisin açılışını yapacak.


Başbakan Binali Yıldırım, aralarında Batı Çevre Yolu, 10 Bin Kişilik Spor Salonu, Tünektepe Teleferik Projesi'nin de yer aldığı 67 tesisin açılışı için Antalya'ya geliyor.. Yıldırım, bu sabah tüm il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla Kemer Sungate Otel'de düzenlenecek toplantıya başkanlık edecek. Toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yer alacak. Yıldırım, belediye başkanları toplantısının ardından, saat 15.00'te Meltem Mahallesi'ndeki 10 Bin Kişilik Spor Salonu'nda düzenlenecek toplu açılış töreninde, 67 tesisin açılışını yapacak. Başbakan Yıldırım'ın cumarteşi akşamı kentten ayrılması bekleniyor.

 

İSTİNAF MAHKEMELERİ İÇİN YASA DEĞİŞİKLİĞİ

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım'ın Antalya programının bir gün önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kente geldi. İlk olarak Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret eden Bakan Bozdağ'a, AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AKP İl Başkanı Rıza Sümer ve adli yöneticiler eşlik etti. Adalet Bakanı Bozdağ, istinaf mahkemesi olarak da adlandırılan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi resmi açılışının bugün saat 17.00'de yapılacağını açıkladı. Bakan Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın yargıya verdiği önem nedeniyle kurdeleyi bizzat kendisinin keseceğini belirtti.

 

6 AYLIK SÜRE DOLDU

İstinaf mahkemelerinin 20 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçtiğini ve 6 aylık sürenin dolduğunu belirten Bakan Bozdağ, "Bu süre içinde istinaf mahkemelerimizin uygulamalarında ortaya çıkan ihtiyaçlar, sorunlar, çözümler nelerdir buna dair değerlendirme toplantılarını her istinaf mahkemesinin olduğu yerde yapıyoruz. Bundan önce Ankara'da, İzmir'de yaptık, şimdi Antalya'da yapıyoruz. Diğer istinaf mahkemelerinin olduğu yerlerde de toplantılarımızı yapacağız ve bu konuyu geniş boyutlarıyla ele alıp, değerlendireceğiz" dedi.

 

TBMM’YE SUNACAĞIZ

Önümüzdeki günler içinde de bütün bölge adliye mahkemelerinden gelen öneriler ve eleştiriler doğrultusunda neler yapılacağının somutlaştırılacağını açıklayan Bekir Bozdağ, "Muhtemelen bir yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacağız. Çünkü ihtiyaçlar var, onları karşılamak için de kanuni bazı düzenlemeler yapılması zorunluluğu ortada. Amacımız istinafın sağlıklı işlemesi, vatandaşımızın ihtiyaçlarına en doğru cevabı verebilmesidir. Bunun için çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.DHA

Yorumlar
H
Hasan tahsin 1 yıl önce
CHP bitti iyi partiye geçtiler oylara sahip de çıkamıyoruz ?
BEĞENME
0
CEVAPLA
Şerife Nurhayat Turan 1 yıl önce
İnşallah Antalya iyi olacak. Saygılarımla
BEĞENME
0
CEVAPLA
Şerife Nurhayat Turan 1 yıl önce
Hayırlı olsun başkanlarım hayırlı uğurlu olsun
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
Hayati bilgin 1 yıl önce
Reis gelecek
BEĞENME
0
CEVAPLA
İlker CAN 1 yıl önce
Çalışkan ve doğru seçim olacağını düşünüyorum
BEĞENME
0
CEVAPLA