Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yerel seçimlerde adaylık için görevden ayrılma süreci sona erdi

Yerel seçimlerde adaylık için görevden ayrılma süreci sona erdi

Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarlar, görevden ayrılmadan adaylık başvurusu yapabilirler.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerel seçimlerde adaylık için görevden ayrılma süreci sona erdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Yerel seçimlere katılmak isteyen kamu görevlileri için istifa dilekçelerini verme süresi, bugün saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri'nde kamu görevlilerinin istifa etmeleri gereken tarihi 1 Aralık olarak belirlemişti.

Bu çerçevede, kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birlikler ve bunların üst kuruluşlarında görev alanlar, adaylık için başvurabilmek için saat 17.00 itibarıyla görevlerinden ayrılmışlardır.

YSK, geçmiş yıllarda belediye meclisi üyeleri arasından görevlendirilen belediye başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların, aday olabilmek veya aday gösterilebilmek için istifa etmeleri gerekmeyeceği yönünde bir karar almıştı.

Milletvekili adaylarının, belediye başkanı seçilmeleri durumunda, seçildikten sonraki 15 gün içinde hangi görevi üstleneceklerine dair tercih yapmaları gerekiyor; aksi takdirde, yeni görevi reddetmiş sayılacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa Kestel'de mahkemeden satılık 617 m² arsa

Bursa Kestel'de mahkemeden satılık 617 m² arsa