Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Yeni Büyükelçilik Atamaları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Yeni Büyükelçilik Atamaları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Türkiye'nin yeni büyükelçileri ve dış temsilcileri Resmi Gazete'de yayımlandı. Atamalarla Türkiye'nin diplomatik misyonları güncellendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Büyükelçilik Atamaları Resmi Gazete'de Yayımlandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bir dizi büyükelçilik ataması gerçekleştirildi. Atamalarla ilgili kararlar Resmi Gazete'de yayımlanırken, hangi büyükelçiliklere kimlerin atandığı da netlik kazandı.

Kimler Nereye Atandı?

Atamalar kapsamında şu isimler göreve getirildi:

  • Akdeniz için Birlik (AiB) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak Fatma Seniha Nükhet Hotar görevlendirildi ve kendisine Büyükelçilik unvanı verildi.

  • Tunus Cumhuriyeti'ne Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'ne Fatih Ulusoy, Slovak Cumhuriyeti'ne Erkan Özoral atandı.

  • Portekiz Cumhuriyeti'ne ise Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Haldun Koç atanmıştır.

Diğer Atamalar ve Temsilcilikler

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciğine Cenk Uraz, Cibuti Cumhuriyeti'ne Erdal Sabri Ergen, Suudi Arabistan Krallığı'na Emrullah İşler, Dominik Cumhuriyeti'ne ise Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emriye Bağdagül Ormancı atandı.

Somali Federal Cumhuriyeti'ne Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş, Çad Cumhuriyeti'ne Cem Utkan, Gambiya Cumhuriyeti'ne ise Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Fahri Türker Oba atanmıştır.

Diplomatik Görevlerin Dağılımı

Bu atamalarla birlikte Türkiye'nin çeşitli ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdindeki diplomatik temsilciliği güncellenmiş oldu. Türkiye'nin dış politika stratejisi çerçevesinde yapılan bu atamalar, ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve diplomasi alanındaki etkinliğin artırılması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 16 Şubat 2024 Cuma

Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 16 Şubat 2024 Cuma