Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Yeni av sezonu 10 Ağustos'ta başlayacak

Yeni av sezonu 10 Ağustos'ta başlayacak

2024-2025 av sezonu, Ege ve Marmara'da 10 Ağustos, diğer bölgelerde ise 24 ve 31 Ağustos'ta başlayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni av sezonu 10 Ağustos'ta başlayacak
KAYNAK: AA

Tarım ve Orman Bakanlığı, Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen 2024-2025 av dönemi kurallarını açıkladı. Bu yıl, kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esasları güncellenmiş olup, av sezonunun başlangıç tarihleri ve detayları şu şekilde belirlenmiştir.

Av Sezonu Başlangıç Tarihleri

Ege ve Marmara Bölgesi: Av sezonu 10 Ağustos 2024'te başlayacak. Ege Bölgesi'nde Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale illerini; Marmara Bölgesi'nde ise İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerini kapsamaktadır.

Diğer Bölgeler: Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 24 Ağustos 2024 tarihinde, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos 2024 tarihinde av sezonu başlayacak.

Avlanma ve İzinler

2024-2025 av sezonunda avlanma, bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal gibi türleri kapsamaktadır. Avlanma günleri olarak çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatiller belirlenmiştir. Ayrıca, yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı ilave olarak salı günleri de yapılabilecektir.

Avcıların Bilmesi Gerekenler

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için, avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) il şube müdürlüklerinin döner sermaye işletmesi hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.

Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta mobil uygulaması (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla gerekli izinleri alarak genel ve devlet avlaklarda avlanabileceklerdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlıkta yeni dönem başlıyor: Sağlık ocaklarına gidenler dikkat!

Sağlıkta yeni dönem başlıyor: Sağlık ocaklarına gidenler dikkat!