Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem “YASALAR TARİKATLARI KORUYOR ÇOCUKLARI DEĞİL”

“YASALAR TARİKATLARI KORUYOR ÇOCUKLARI DEĞİL”

Antalya Kadın Platformu, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında evlendirmesi ve istismar edilmesine karşı Attalos Meydanı’nda açıklama yaptı. Antalya Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Ayfer Güneşhan, “Tarikatları cemaatleri koruyan, Çocukları koruyamayan yasaları uygulamayan AKP iktidarı bu istismarın suç ortağıdır” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“YASALAR TARİKATLARI KORUYOR ÇOCUKLARI DEĞİL”

Yaşanan olay sonrası toplumun öfke içerisinde olduğunu belirten Ayfer Güneşhan, Bir kız çocuğunu yıllarca bu yobazlığın, bu din tüccarı ağın pençesinden kurtaramamış olmanın ağırlığı, acısı ve hıncıyla burayadayız. Bu olayı duyduğumuzdan beri yüreğimizin sızlamayan tek bir noktası yok. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı, babası tarafından 6 yaşındayken ‘evlilik’ adı altında, 29 yaşındaki aynı tarikat mensubu  erkek tarafından çocukluğu boyunca istismara maruz bırakıldığını anlatarak şikâyetçi oldu. İnanmak istemesek de biliyoruz ki bu korkunç olay münferit değil. Biz, bir tarikat şeyhinin öz kızının yaşadıklarını duyduk. Bu tarikat ve cemaatlerin içerisinde, şeyhlerine tapan, şeyhin ağzından çıkan her kelimeyi sorgusuz, sualsiz kabul eden insanlar var” diye konuştu.

“TARİKATLARDA ORGANİZE İSTİSMAR VAR”

Geçmişte yaşanan çocuk istismarı ve tarikatlarda yaşanan cinayetlere değinen Ayfer Güneşhan, “Ensar vakfında istismara uğrayan onlarca çocuk, Muş'ta gönderildiği Kuran kursunda kapı koluna asılı olarak bulunan ve intihar ettiği öne sürülen 12 yaşındaki Mehmet, Elazığ’da cemaat yurdunda aile baskısıyla kalan Enes Kara yine Antalya da cemaat yurdun da aşçı olarak çalışan İhsan Güney tarafından 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’un başını keserek katletti.  Daha varlıklarından haberdar olmadığımız, organize bir şekilde istismar edilen, hem cinsel hem fiziksel hem psikolojik şiddete maruz kalan; her gün bir yenisiyle karşılaştığımız kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarın korkunç boyutunu gözler önüne sermektedir. Şeyhin 6 yaşındaki çocuğunun bile ‘ailesinin onayıyla, evlilik’ adı altında yıllarca istismar edildiği bir tarikatın içerisinde, müritlerin çocuklarının neler yaşayabileceğini düşünmek bile istemediğimiz bir noktadayız. Gençlerimiz çocuklarımız AKP iktidarı eliyle tarikat ve cemaat yurtlarına itiliyor.  Tarikatları cemaatleri koruyan, Çocukları koruyamayan yasaları uygulamayan AKP iktidarı bu istismarın suç ortağıdır” ifadelerini kullandı.

DSC_0236

“TÜRKİYE TARİKAT CEHENNEMİNE ÇEVRİLDİ”

‘Biliyoruz ki bu insanlık dışı organize nitelikli cinsel saldırı, organize şiddet, organize istismar vakasının yaşandığı Hiranur Vakfı yani İsmailağa Tarikatı gibi onlarca tarikat var’ diyen Ayfer Güneşhan  AKP iktidarının yıllardır tarikatları ve cemaatleri beslediğini belirterek, “Bu tarikatlara merkezi bütçelerden milyonlarca lira para akıtılıyor. Tarikat üyelerine devlet memurluğu veriliyor, özel kadrolar açılıyor. Bu zihniyet devletin her kademesini ele geçirmiş durumda. Bu korkunç olayın failleri hala dışarıdalar. Çoktan kapısına kilit vurulması gereken bu cemaat hâlâ faaliyette. Savcılar neden sus pus? Neden bu istismarı, nitelikli cinsel saldırıyı ört bas ediyorlar?  Memleketimizi tarikat cehennemine çevirenler bu insanlık dışı olaya ortaktır. Tecavüzcüleri aklayanlar, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenler, tecavüzcü ile evlendirmeyi çözüm olarak sunanlar, ‘küçüğün rızası’ lafını kullanmaya cüret edenler hepsi bu suçun ortağıdır” dedi.

“DÜZENİ BAŞINIZA YIKACAĞIZ”

Ayfer Güneşhan, “AKP/ MHP İktidarı tarafından tarikatların baskısıyla iptal edilen İstanbul sözleşmesinin neden iptal edildiğini yaşanan bu istismar göstermektedir. Kadınların çocukların LGBTİ+ bireylerin yaşam güvencesi için İstanbul sözleşmesinin ne kadar önemli olduğu bu olaylarla da birkez daha ortaya çıkmıştır. Eğer bu iktidar değişmezse biliyoruz ki bu soruşturmaların sonucunda sorumlular ceza almayacak ve soruşturma olarak kalacaktır.Kadın bakanlığı yerine adı değiştirilerek Aile ve sosyal politikalar bakanlığı olan bakanlık sessiz kalarak bu suça ortak olmaktadır. Antalya kadın platformu olarak gerçek  sorumluların cezalandırılmasını  , Aile ve sosyal politikalar bakanını istifaya çağırıyoruz. olsun ki tarikatları, cemaatleri, bunların para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atacağız.  Din tüccarlarının elinde cehennemi yaşayan o çocukları kurtaracağız. Bu suça ortak olanlara sesleniyoruz! Bundan sonra size korkusuz tek bir gece yok. Çünkü hepiniz teker teker yargılanana kadar bize de tek bir gece rahat uyku yok! Yere batsın istismarcı, tecavüzcü, çocuk ve kadın düşmanı düzeniniz.  Sonsuza kadar süreceğini sandığınız bu düzeni başınıza yıkacağız! İşlediğiniz tüm suçların cezasını çekeceksiniz!  Tarikat ve cemaat yurtları kapatılması için mücadele edeceğiz. Özgürce, eşitçe, laiklikten asla taviz vermeyen bir ülkeyi emekçi halkımızla  birlikte kuracağız! Haberi yapan ve hepimizin duymasını sağlayan gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırele de hepimizin adına teşekkür ediyoruz.  Timur Soykan ve Murat Ağırel yalnız değildir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aleviler dayatmaya karşı

Aleviler dayatmaya karşı