Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Vali Davut Gül'den İstanbul'a yılbaşı tedbirleri

Vali Davut Gül'den İstanbul'a yılbaşı tedbirleri

İstanbul Valisi Davut Gül, yılbaşı gecesi için alınan güvenlik tedbirleri hakkında Valilik binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vali Davut Gül'den İstanbul'a yılbaşı tedbirleri
KAYNAK: İHA

İstanbul Valisi Davut Gül, yılbaşı gecesi için alınan güvenlik tedbirleri hakkında Valilik binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Yılbaşı öncesi, İstanbul'un huzur ve güven içinde yeni yıla girebilmesi için ekiplerimizle yaklaşık 10 gündür titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bugün itibariyle son hazırlıklarımızı tamamladık. İstanbul'un 2023'ü huzurlu bir şekilde geride bırakabilmesi için tüm tedbirlerimizi aldık. Bu süreçte kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Dünya genelindeki birçok bölgede yaşanan savaşlar ve sıkıntılar göz önüne alındığında, 2024'te daha barış dolu bir yıl geçirebilmeyi umuyoruz.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, 2023'te de terör, uyuşturucu, organize suçlar, kaçak göç ve trafikle mücadelede güvenlik güçlerimiz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. 2024 yılında da suçlarla, suçlularla kararlı bir mücadele içinde olacağız. Amacımız, 2023'te elde ettiğimiz başarıları 2024'te daha da ileriye taşımak.

Yılbaşı gecesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 814 noktada 4 bin 313 ekip, 3 helikopter, 9 deniz botu ve toplamda 55 bin 556 personelle görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığı ise 894 tim ve 5 bin 996 personelle görev alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1 helikopter, 66 deniz ve kara aracı, 231 personel ile sahada olacak. İl Sağlık Müdürlüğü ise 112 Acil ekipleriyle İstanbul genelinde 224 istasyonda bin 157 sağlık personeliyle hizmet verecek.

Tarım İl Müdürlüğü, özellikle gıda denetimleri, umuma açık eğlence mekanları ve benzeri yerlerde denetimler gerçekleştirecek. 39 ilçede kesintisiz denetimler yapılacak; hijyen, gıda güvenliği ve benzeri konular gözden geçirilecek. Fahiş fiyat konusundaki sıkıntıları engellemek adına Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda diğer kurumların da destekleriyle denetimler devam edecek.

Gürültü ve trafiği aksatacak etkinliklerin önlenmesi, küçük grupların taşkınlık yapmaması için gerekli önlemleri alıyoruz. Terörle mücadele kapsamında ekiplerimiz 7/24 sahada aktif bir şekilde görev yapıyor. Emniyet ve kolluk kuvvetleriyle birlikte, gücümüzü seferber ederek halkımızın güvenliğini sağlamak için hazırız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evini dikizlediğini iddia eden komşusuna kurşun yağdırdı

Evini dikizlediğini iddia eden komşusuna kurşun yağdırdı