Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Utanmaz adama suç duyurusu

Utanmaz adama suç duyurusu

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Ersan, Etiler Mahallesi’nde Benek isimli köpeğe taciz iddiası ile ilgili gözaltına alınan K. S. İsimli kişi için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Utanmaz adama suç duyurusu



Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Ersan,  Etiler Mahallesi’nde Benek isimli köpeğe taciz iddiası ile ilgili gözaltına alınan K. S. İsimli kişi için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Ersan yaptığı açıklamada,’’  Polis kayıtlarına ve kişilerin beyanlarına göre göre, 6 Ekim Cuma gecesi yaşanan olayda, K. S. İsimli kişi Benek isimli köpeğe istismarda bulunurken köpeğin  sahibi ve mahalle sakinleri tarafından suçüstü yakalanmış ve linç edilmek üzereyken polis tarafından gözaltına alınmıştır. İlgili olayda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun yanı sıra TCK’nın mala zarar verme başlığını taşıyan 151/2 ve Hayasızca hareketler başlığını taşıyan 225. maddeleri de ihlal edilmiştir. Biz Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız’’dedi.

MÜCADELE TEKTİR

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Ersan, ‘’Sömürüye, şiddete, istismara, haksızlığa, eşitsizliğe karşı savaşın birden fazla cephesi olabilir ama mücadele tektir. Tüm bunlara karşı verilen haklar mücadelesinde, haklar birbiriyle yarışmaz, hak sahibi özneler arasında önem sıralaması yoktur. Çocuğa tecavüze ya da kadına şiddete karşı dururken, hayvana şiddete hayvana tecavüze ses çıkarmamak, tepki vermemek, suçu meşrulaştırmaktır. Şiddetin, tacizin, sömürünün giderek arttığı günümüzde hangi cephede mücadele edersek edelim tavrımız değişmemelidir” dedi.  

HAYVAN HAKLARI İHLALİNİN SON BULMASI İÇİN SAVAŞIYORUZ

Hayvan Hakları ihlallerinin son bulması için savaştıklarını belirten Ersan,’’  Hayvanlarla ilgili paylaşılan kötü görüntülere dayanamayan, kanlı , korku filmlerinde görülemeyecek görüntülerden rahatsız olup bakamayan arkadaşlar, siz o hayvanları o hale getiren, adına insan denilen canavarla aynı dünyada yaşayıp aynı havayı soluyorsanız maalesef rahatsız olmak gibi bir lükse de sahip değilsiniz. Bilmediğiniz şey, bugün hayvana uygulanan şiddetin yarın belki de siz ya da çocuğunuza karşı da uygulanabilme olasılığıdır. Bilimsel verilere göre; şiddet hayvandan başlar sonra kadın ve çocuğa yönelir(!) Bir hayvan tecavüze uğruyorsa bir adım sonrasında kadın ve çocuk var demektir(!) Bir hayvan şiddet görüyorsa bir adım sonrasında kadın ve çocuk darp edilecek demektir(!) Bir hayvan işkenceyle öldürülüyorsa bir adım sonrasında kadın ve çocuk işkenceye maruz bırakılarak katledilecek demektir(!) Bunlar boş laf değildir, bilimsel veridir.  Ataerkil dünya düzenindeki güçlü erkek, güçsüze şiddet gösterir. Bunun ilk adımında savunmasız, masum hayvanlar vardır. Sonrasında da çocuk ve kadının geldiği FBI’ın raporlarında mevcuttur. İşte biz bu nedenle hayvana şiddetin TCK kapsamına alınması gerektiğini söylüyoruz. Bu nedenle hayvan hakkı ihlallerinin son bulması için savaşıyoruz. Daha güvenli bir dünya için herkesin hayvanlara uygulanan şiddetle ilgili duyarlı olması ve sessiz kalmaması bir insanlık görevidir’’diye konuştu.

 

 

NE OLMUŞTU?

6 Ekim’de Muratpaşa İlçesi Etiler Mahallesi’nde sokak köpeğine tecavüz ettiği iddia edilen şahıs, mahalleli tarafından linç edilmek istendi. Şahıs, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. bir kadın tarafından bakılan sokak köpeği ‘Benek’ bir anda ortadan kayboldu. 2 gün sonra gece köpeği boynuna ip bağlamış bir kişi ile gören D.Ö., köpeğin sahiplenmiş olabileceğini düşündü. Durumu netleştirmek için aşağı inen kadın, iddiaya göre adamı köpeğe tecavüz ederken yakaladı. D.Ö.’nün bağırması üzerine kaçmaya başlayan şahıs, 6 sokak sonra yoldan geçen 2 genç sayesinde yakalandı. Bağrışma sesleri üzerine sokağa çıkan mahalle sakinleri şüpheli K.S.’yi linç etmek istedi. Şüpheli olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınırken, köpek ise vatandaşlar tarafından tedavi için özel bir kliniğe götürüldü. DENİZ TOPKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çevrecilerden 'ÇED'siz olmaz' kampanyası

Çevrecilerden 'ÇED'siz olmaz' kampanyası