Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ünlü gazeteciden o bakan hakkında şok iddia!

Ünlü gazeteciden o bakan hakkında şok iddia!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ilişkin bugünkü köşesine taşıdığı iddialar gündeme bomba gibi düştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü gazeteciden o bakan hakkında şok iddia!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşe yazısında AKP'nin Kayseri milletvekili adayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kızının diplomasıyla ilgili bir iddiayı paylaştı.

Terkoğlu, eski askeri hâkim ve İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Ahmet Zeki Üçok'un iddialarını köşesinde aktardı. Terkoğlu, Akar'ın kızının Hacettepe Tıp Fakültesi'ne "usulsüz" bir şekilde kabul edildiğine dair iddiaları bugünkü köşesine taşıdı.

Bir vatandaşın konuyla ilgili şikâyette bulunduğu ve müfettiş incelemesinin yapıldığı belirtilen yazıda, zamanaşımı gerekçesiyle konunun kapatıldığı ifade edildi. Terkoğlu, Üçok'un elinde inceleme raporları olduğunu ve müfettiş raporunun, usulsüzlüğün kolayca tespit edilebileceğini söylediğini aktardı.

Yazıda, Hulusi Akar'ın 2000-2002 yılları arasında İtalya'da görev yaptığı sırada kızının Amerika'daki DePaul Üniversitesi'nde biyoloji bilimleri okuduğu ve 2002'de Türkiye'ye döndükten sonra kızı adına Hacettepe Üniversitesi'ne başvurduğu belirtildi. Ancak biyoloji ve tıp fakültelerinin denk olmadığı bilinmesine rağmen, kızının Hacettepe Tıp Fakültesi'ne kabul edildiği ve 2009 yılında doktor unvanı aldığı ifade edildi.

Ahmet Zeki Üçok'un, inceleme raporlarına dayanarak olayın zamanaşımı nedeniyle sonuçlandığını aktardığı belirtilen yazıda, Üçok'un, bu durumu masum bulmadığını ve organize bir suç olduğunu ifade ettiği aktarıldı. Üçok'a göre, Hacettepe Tıp Fakültesi'nin verdiği diploma, ortaya çıkan usulsüzlük nedeniyle geçersiz sayılabilir.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan kızının nikahını kıydı

Başkan kızının nikahını kıydı