Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Uçağa alınmayacak yolcular belli oldu! Uymayan cezayı yiyecek

Uçağa alınmayacak yolcular belli oldu! Uymayan cezayı yiyecek

AK Parti, havalimanlarında güvenlik düzenlemelerini artıran yeni bir kanun teklifi sundu. Teklif, elle arama zorunluluğu ve uçuş sırasında tehlikeli eylemlere yönelik cezaları içeriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uçağa alınmayacak yolcular belli oldu! Uymayan cezayı yiyecek
KAYNAK: Haber Merkezi

AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na önemli bir kanun teklifi sundu. Yeni teklif, havalimanlarında güvenlik önlemlerini artırmayı hedefliyor.

Elle Arama Zorunluluğu ve Cezalar

Yapılan düzenlemeyle birlikte, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz kalması durumunda yolcuların elle aranması zorunlu hale gelecek. Bu kapsamda, elle aramayı reddeden yolcuların uçağa alınmayacağı belirtiliyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, havalimanlarındaki güvenlik düzenlemeleri hakkında yaptığı açıklamada, tüm yolcuların güvenliğinin sağlanması adına teknik cihazlarla ve gerektiğinde elle kontrol edilebileceğini vurguladı. Teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçsuz kalması halinde, yolcu ve eşyalarının elle aranmasını reddedenlerin uçağa alınmayacağını açıkladı.

Havalimanı Güvenliği ve Ceza İşlemleri

Teklifte ayrıca, havalimanı girişlerinde tüm yolcuların teknik cihazlarla aranacağı belirtiliyor. Elle arama zorunluluğu getirilirken, özel güvenlik personelinin genel kolluk gözetiminde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabileceği ifade ediliyor.

Uçuş sırasında, insan hayatını tehlikeye atan eylemlere yönelik cezalar da artırılıyor. İzinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak, keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin üst ceza limiti 500 bin liraya kadar çıkarılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adanaspor Satılıyor mu? Yönetim Kurulu Açıklama Yaptı

Adanaspor Satılıyor mu? Yönetim Kurulu Açıklama Yaptı