Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Twitter kısıtlandı, AKP topa tutuldu

Twitter kısıtlandı, AKP topa tutuldu

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen deprem sonrası, depremden etkilenen vatandaşlar sosyal medya platformu Twitter üzerinden iletişim kurmuşlardı. Enkaz altındaki kişilere ulaşmada etkileşim ve iletişim açısından hayati olan Twitter uygulamasına getirilen kısıtlama engeli büyük tepki çekti. Twitter’a getirilen erişim engeli sonrası siyasiler AKP iktidarını ve yöneticilerini adeta topa tuttu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Twitter kısıtlandı, AKP topa tutuldu

kemal kılıçdaroğlu

“SARAY İKTİDARI AKLINI YİTİRMİŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erişim engeli için, “Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz” AKP iktidarına yüklendi.

meral akşener

“BU NASIL BİR KÖTÜLÜK?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz?  Yazıklar olsun!” diye konuştu.

ali babacan

“BU NASIL İŞBİLMEZLİK?”

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “İletişimin can kurtardığı bir günde Twitter engellenir mi? Bu nasıl bir iş bilmezlik? Vatandaş harıl harıl VPN indirmeye çalışıyor. VPN şarj tüketimini arttırıyor. Ne yapıyorsunuz siz!” ifadelerini kullandı.

gültekin uysal

“İNTERNETTE BANT DARALTIYOR”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Elon Musk'ın Starlink uyduları ve dolayısıyla daha kaliteli ve kesintisiz internet teklifini "kuyruğu dik tutmuş olmak" için reddeden hükümet, koordine edip mobil baz istasyonlarını bölgeye sevk etmediği yetmedi, internette bant daraltıyor” dedi.

ahmet davutoğlu

“UTANMIYOR MUSUNUZ?”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Milletimiz canla başla enkaz altından bir can daha kurtarabilir miyiz, ihtiyaç sahiplerine nasıl yardımcı oluruz derdiyle sosyal medyayı kullanıyor. Siz de utanmadan buna nasıl engel oluruz diye Twitter’ı kapatıyorsunuz. Derhal yasağı kaldırın!” diye konuştu.

muharrem ince

“İŞİNİZİ YAPIN İŞİNİZİ”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Twitter, İnstagram, Ekşi Sözlük gibi platformlara erişimi engellemek yerine; enkaz altındaki insanlarımızı kurtarın, yardımları ve ekipleri koordine edin. İşinizi yapın işinizi!” açıklamasını yaptı.

ümit özdağ

“TWİTTER’I YAVAŞLATMA YARDIMI HIZLANDIR”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ise “ Twitter’ı yavaşlatma yardımı hızlandır” dedi.

erkan baş

“BU ALÇAKLIK SİZE BİLE ÇOK”

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, “Twitter’a kısıtlama getirmek 3 gündür enkaz altından yardım isteyen, konum paylaşan depremzedeleri ve yakınlarını arayanları susturmaktan başka bir şey değil. Bu alçaklık size bile çok. Size bile” dedi.

Gelen tepkiler sonucu twitter tekrar aktifleşti. 9 saat süren kısıtlama sonrası akıllara ise ‘Bu süre kaç insanın canına mal oldu?’ sorusu geldi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
84’üncü saatte mucizevi kurtuluş

84’üncü saatte mucizevi kurtuluş