Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Tuzla Piyade Okulu olayı: Karar bakan onayına sunulacak

Tuzla Piyade Okulu olayı: Karar bakan onayına sunulacak

MSB'den yapılan açıklamada, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olayla ilgili soruşturmanın sona erdiği ve kararın detaylı incelenmek üzere Bakan'a sunulacağı belirtildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tuzla Piyade Okulu olayı: Karar bakan onayına sunulacak
KAYNAK: ANKA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) bir üst düzey yetkili, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşanan bir olayla ilgili yürütülen soruşturmayı ve alınan kararın sürecini açıkladı. Yetkili, 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını tamamladı ve kararını Bakanlığımıza iletti. Hukukçularımız şu anda bu kararı detaylı şekilde inceliyorlar ve ardından Sayın Bakanımızın onayına sunacaklar. Onayın ardından karar resmileştirilecek ve kamuoyuyla paylaşılacak' dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık değerlendirme toplantısı yaptı. Aktürk, şu ifadeleri kullandı:

'6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, yaşamını kaybeden vatandaşlarımız ve mesai arkadaşlarımız için dua ediyoruz. Milli Savunma Bakanlığı olarak, depremlerin hemen ardından devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. Kahraman Mehmetçik, arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde büyük bir özveri gösterdi.

Milli Savunma Bakanlığı

Ayrıca, Çağlayan Adliyesi’ndeki menfur terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz.

'Son bir haftada, terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlarla 44 terörist etkisiz hâle getirildi.'

PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı sürdürülen operasyonlarla son bir haftada 44 terörist etkisiz hâle getirildi. Bu yılın başından itibaren ise 144’ü Irak, 215’i Suriye'nin kuzeyi olmak üzere toplam 359 terörist etkisiz hâle getirildi. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.

'Son bir haftada hudutlarımızda yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 207 kişi yakalandı.'

Hudutlarımızda son bir haftada 207 kişi yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken yakalandı. Bunlardan biri PKK/KCK üyesi. Ayrıca, 2.495 kişi geçiş yapmadan önce engellendi. Bu yıl başından itibaren yakalananların sayısı 893'e, engellenenlerin sayısı ise 21.089'a yükseldi.

'Krizin çözümü için İsrail-Filistin arasında acil ve kalıcı ateşkes sağlanması gerekiyor.'

İsrail-Filistin krizinin çözümü için acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması çağrısını yineliyoruz. Sayın Bakanımız, Irak ziyareti sonrası Somali Savunma Bakanı ile görüşmekte ve ikili savunma ve güvenlik konularını ele almayı planlamaktadır. Ayrıca, ASFAT ve OYAK işbirliğiyle milli denizaltı çeliklerinin üretimi başarıyla tamamlandı.

'Kongre'deki sessizlik süreci devam ediyor ve olumsuz bir durum beklenmiyor.'

ABD Kongresi'nde Türkiye'ye yönelik F-16 satışını engelleme girişimi hakkında sessizlik devam ediyor ve olumsuz bir durum beklenmiyor.

'Bizim önceliğimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak.'

Milli Savunma Bakanı Güler'in Irak ziyaretinde, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için çaba sarf edildi. Bizim önceliğimiz ülkemizin güvenliğidir ve terörle mücadelede ortak hareket etmektir.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Engelleri Aştı Depremzedelerin Yardımına Koştu

Antalya'da Engelleri Aştı Depremzedelerin Yardımına Koştu