Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye'nin Gözbebeği: Altınbeşik Mağarası'na Rekor Ziyaret

Türkiye'nin Gözbebeği: Altınbeşik Mağarası'na Rekor Ziyaret

Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Altınbeşik Mağarası, Kurban Bayramı tatilinde büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin Gözbebeği: Altınbeşik Mağarası'na Rekor Ziyaret
KAYNAK: İHA

Antalya'nın İbradı ilçesinde bulunan Altınbeşik Mağarası, Kurban Bayramı tatilinde büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük yer altı gölü mağarası olan Altınbeşik, bayram süresince 13 bin ziyaretçiyi ağırladı. 9 günlük tatil boyunca mağarayı günlük ortalama 1.450 kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı turistler, turkuaz renkli suyun üzerinde gezi botlarıyla mağaranın büyüleyici güzelliklerini keşfetti.

A W232682 08

Turistlerin Gözdesi: Altınbeşik Mağarası

İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, mağaranın işletmesini İbradı Belediyesi'nin yürüttüğünü belirterek, bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti. "Altınbeşik Mağarası, bayram tatili boyunca adeta ziyaretçi akınına uğradı" diyen Sekmen, mağaranın sodalı suyu ve turkuaz rengiyle dikkat çektiğini vurguladı. Mağara içinde yer alan sarkıt ve dikitlerin muhteşem bir görsel zenginlik sunduğunu belirten Sekmen, günübirlik turlarla gelen turistlerin mağaraya büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Bayram Tatilinde 13 Bin Ziyaretçi

Sekmen, yoğun bir bayram haftası geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Kurban Bayramı'nda çok yoğun günler geçirdik. 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 13 bin kişiyi ağırladık. Mağarada hizmet veren belediye personellerimiz, ziyaretçilere en iyi hizmeti sunmak için büyük çaba gösterdi. Bayram tatili ve okulların kapalı olması nedeniyle genelde yerli turistler ve turlar ağırlıklıydı. Alman ve Rus turistlerin de yoğun ilgisi vardı. Mağaramızın su seviyesi oldukça iyi ve ziyaretçi sayımız geçen yıllara göre artarak rekor kırıyor."

A W232682 03

Altınbeşik Mağarası: Türkiye'nin Gözbebeği

Sekmen, Altınbeşik Mağarası'nın Türkiye'nin gözbebeği olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: "Yöremizin alternatif turizme kazandırılmasıyla birlikte, düğmeli evlerle beraber Altınbeşik Mağarası, bölgenin ve hatta Türkiye'nin en önemli değeri haline geldi. Dünyanın en büyük üçüncü yer altı gölü mağarası özelliğini taşıyan mağaramız, sarkıt ve dikitleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Mağara, yaz kış 17 derece sıcaklığıyla ziyaretçilere ferah bir ortam sunuyor. 5 adet botla düzenlediğimiz turlar, gidiş-geliş toplamda 20 dakika sürüyor. Mağaranın 200 metrelik bölümünü botlarla gezebiliyoruz. Bu yıl özellikle Alman ve Rus turistlerin yoğun ilgisi var. Günlük Manavgat ve Antalya çıkışlı en az 15-20 tur firması düzenli olarak mağaramıza tur düzenliyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'de Cinnet Geçiren Şahıs Kayınpederini Öldürdü Aile Üyelerini Yaraladı

Çanakkale'de Cinnet Geçiren Şahıs Kayınpederini Öldürdü Aile Üyelerini Yaraladı