Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye'den Schengen vizesinde yeni gelişme

Türkiye'den Schengen vizesinde yeni gelişme

Türkiye'nin Schengen vizesi başvurularında ret oranı netleşti. Geçen yıl yüzde 15 olan ret oranı, 2022'de azalarak yüzde 15.7'ye düştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'den Schengen vizesinde yeni gelişme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Schengen vizelerine dair yöneltilen soruları cevaplandırdı. Fidan, Avrupa Komisyonu'nun verilerine göre geçen yıl Türkiye'den yapılan Schengen vizesi başvurularının yüzde 15'inde ret kararı verildiğini açıkladı.

Vize Serbestisi Diyaloğu'ndaki Gelişmeler:

Fidan, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında başlatılan 'Vize Serbestisi Diyaloğu'na dair gelişmeleri paylaştı. Fidan, “Vize Serbestisi Yol Haritası’ndaki 72 kriterden 66’sının ülkemizce yerine getirildiğini, kalan altı kriterin karşılanması ve karşılanan kriterlerin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini” belirtti. Ayrıca, Vize Serbestisi Diyaloğu’na ilişkin gelişmelerin ve beklentilerin AB tarafıyla paylaşıldığını ifade etti.

Ret Oranları ve Çözüm Çabaları:

Fidan, CHP'li Ali Öztunç’un Schengen vize başvurularında ret oranlarına dair önergesini de yanıtladı. AB Komisyonu verilerine göre, Türkiye'deki konsolosluklarda yapılan Schengen vize başvurularındaki ret oranlarının 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yüzde 4 civarında olduğunu belirten Fidan, 2016 yılından itibaren her yıl artarak 2021'de yüzde 17'ye ulaştığını, ancak 2022'de azalış göstererek yüzde 15.7'ye düştüğünü açıkladı. Bu sorunların aşılması yönündeki beklentilerin sürekli olarak ilgili taraflara iletilerek diplomatik notalarla da paylaşıldığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Koyun sürüsünün dairesel dansı

Koyun sürüsünün dairesel dansı