Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye'deki 85 Milyon Yurttaşın Kimlik Bilgileri Çalındı Mı?

Türkiye'deki 85 Milyon Yurttaşın Kimlik Bilgileri Çalındı Mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığına dair yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye'deki 85 Milyon Yurttaşın Kimlik Bilgileri Çalındı Mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı. Uraloğlu, pandemi sürecinde bazı kişisel bilgilerin ele geçirildiğini ve bu sürecin önlenemediğini belirtti. Bakan, Covid dönemi dışında güncel verilerin çalındığına dair herhangi bir bilgi bulunmadığını da ekledi.

Pandemi döneminde 85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığı kesinleşti. Sızıntı, 108 milyon yurttaşın TC kimlik numarası, adresi ve cep telefonları gibi kişisel verilerini kapsıyor. Bilgisayar korsanları, bu verileri çeşitli isimlerle oluşturdukları Google Drive dosyalarında topladı. Dosyaların isimleri şunlardı: “Yenilenmiş TC”, “Adres”, “GSM”, “101m” ve “GSM” (ikinci bir dosya).

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sızıntının ardından Google’a başvurdu ve ilgili dosyaların bağlantılarının derhal kaldırılmasını talep etti. BTK, Google’a, "Bu doğrultuda, kritik öneme sahip olduğu iddia edilen bazı verilerin sisteminize başarıyla yüklendiğini önemle dikkatinize sunarız" ifadesiyle acil müdahale çağrısında bulundu.

Türkiye'deki 85 Milyon Yurttaşın Kimlik Bilgileri Çalındı Mı?

Bakan Açıkladı

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Beştepe’de düzenlenen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, pandeminin başlangıcında Sağlık Bakanlığı’nın sisteminde bir sızıntı yaşandığını belirtti. Uraloğlu, bu sızıntının pandemi sürecinde meydana geldiğini ve mevcut durum dışında herhangi bir veri çalınması olayının bulunmadığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da kamyondan dökülen yağ 6 motosiklet sürücüsüne kaza yaptırdı

Alanya'da kamyondan dökülen yağ 6 motosiklet sürücüsüne kaza yaptırdı