Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Mavi Bayraklı plajlarımızın sayısı yükselirken Antalya 1.'liği kaptırmadı

Mavi Bayraklı plajlarımızın sayısı yükselirken Antalya 1.'liği kaptırmadı

 Türkiye’de temiz denizlerin başarısı  olarak kabul edilen ‘Mavi Bayrak’lı’ denizlerin  sayısı 551’e çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mavi Bayraklı plajlarımızın sayısı yükselirken Antalya 1.'liği kaptırmadı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Mavi Bayraklı plaj sıralamasında dünya üçüncüsü olan ülkemizin eşsiz güzellikteki plajlarını ve denizlerimizi koruyor, yarınlarımıza temiz bir çevre bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Mavi Bayrak kriterlerine uyulduğu belirlenen 551 sahil, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat, Mavi Bayrak ödülünü alma başarısını gösterdi. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye’de Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik ile deniz kirliliğinin önlenmesi konusunda devam edilen  çalışmalarla deniz suyu kalitesinde önemli iyileşmeler görüldüğü kaydedildi. Deniz suyu kalitesindeki artışa paralel olarak temiz denizlerin göstergesi olan Mavi Bayraklı plaj sayısının da hızla arttığı ifade edildi. Uluslararası alanda 50’den fazla ülkede uygulanan ve en çok kabul gören eko etiket olan ‘Mavi Bayrak’ programına her geçen sürede daha fazla plajla giren Türkiye, bu yıl 551 plaj, 23 marina, 10 bireysel yat ve 14 turizm teknesiyle girmeyi başardı.

  Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından açıklanan ‘Mavi Bayrak’ sıralamasında olan Türkiye ise, plaj sayısı ile yine dünya üçüncüsü oldu. Sıralamanın ilk sırasında İspanya, ikinci sırasında Yunanistan yer alıyorken, üçüncü sırada olan Türkiye ardından İtalya ve Fransa takip etti.

AW941295_03AW941295_03

  Antalya Mavi Bayraklı plajlarıyla ilk sırada kalmayı başardı!

  2023 yılı Mavi Bayrak ödülleri içerisinde Antalya 231 mavi bayraklı plajı ile ilk sırada yer almayı başardı. İkinci sırada 110 mavi bayraklı plaj ile Muğla yer alırken, İzmir’in plajlarından 63’ünün mavi bayraklı olduğu bilgisi paylaşıldı. Balıkesir, 46 Mavi Bayraklı plajı ile listenin dördüncü sırasında yerleşti. Aydın’ın ise 35 plajında Mavi Bayrak dalgalanıyor

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Erzurum’da vatanın bütünlüğü hakim kılındı”

“Erzurum’da vatanın bütünlüğü hakim kılındı”