Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Türkiye kimsenin babasının çiftliği değil”

“Türkiye kimsenin babasının çiftliği değil”

Tarım Orman-İş Sendikası yönetim kurulu, At Yarışları için görevlendirilen personelin iktidara yakın olan sendikalardan seçildiğini Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde protesto etti. Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Biz ekmeğini yediğimiz kurumun düşmanı değil düşmanı olanlara karşı da düşmanca onların anladığı dille savaşırız. Hukuksuzluğun adaletsizliğin önlenmesi için gereğini yapın” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Türkiye kimsenin babasının çiftliği değil”

At yarışları için görevlendirilen personellerin aylık ek bir ücret aldıklarını belirten Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, “Bizler bu kurumda çalışan emekçileriz. Bizler için bu kurumlar kutsaldır. Yıllarca bu kuruma emek veren emekçiler olarak bu kurumlardaki haksızlıkları kamuoyuna kurum önünde anlatmakta bizim için zuldür. Çünkü kamu kurumları kutsaldır. Ne yazık ki kamu kurumlarını yönetenler adaletsiz olunca bu kutsallık sekteye uğruyor. Bu kutsallığı bozan bizler değiliz. Ne yazık ki ülkemizde kamu kurumlarını yönetenler liyakatsiz, adaletsiz insanlardır. Bir çok yerde aynı hukuksuzluk yaşanıyor. Özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı At Yarışları organize edilen illerde, yarışlarda gözlemci veya görevli olarak gönderilen personele ödenen ek aidat var. Ekonomik olarak kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar düşünüldüğünde 2 bin 400 – 6 bin 400 Lira arasında verilen tutar emekçi için önemli bir paradır. Emekçilerin yükselen enflasyon karşısında ezildiği herkesçe bilinirken bu uygulamada adil olması gereken yöneticilerin adaletsiz ve yanlı davranışları maalesef bardağı taşırmıştır” ifadelerini kullandı.

“ADALETSİZLİK VARSA HUZUR OLMAZ”

Antalya’da hipodrom kurulduğunda, il müdürü ile görüştüklerini dile getiren Genel Başkan Şükrü Durmuş, “‘Sayın müdürüm lütfen adaletsiz davranmayın, adil olun çalışma barışı bozulmasın’ dedik. Müdür Bey’de ‘Uygulamayı yaparken sonucunu göreceksiniz’ dedi. Antalya iki dönem at yarışları yaşadı. Ne yazık ki yarışlara görevlendirilen personel iktidar yandaşı sözde TOÇ BİR-SEN üyelerinden seçildi. Yeniden yapılan görevlendirmelerde 75 kişilik ekibin 68’i TOÇ BİR-SEN, 5’i de Türk Tarım Orman-Sen üyesidir. Bu il müdürlüğünde 30 nitelikli arkadaşımız var. Bunların bir kısmı Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlerden oluşuyor. Ne yazık ki bu il müdürlüğünde hiçbir arkadaşımıza görev yazılmadı. Bu uygulama yandaşlığın yanı sıra çalışma barışını bozan haince bir uygulamadır. Bizler bu ülkeden adaletin tüm kurum ve kuralları ile işlemesinden yanayız. Eğer bir ülkede adaletsizlik varsa o ülkede huzur olmaz” diye konuştu.

DSC_0883

“DÜŞMAN DEĞİLİZ”

Genel Başkan Durmuş, “Devleti temsil eden yöneticilerin, devletin sürdürülebilirliğini, sürekliliğini, dokunulmazlığını ve kutsallığını korumayan yandaşlık üzerinden uygulama yaparsa tuz kokar. Biz burada tuzun koktuğu anı yaşıyoruz. Bu nedenle bu haksız uygulamanın karşısında olduğumuzu Antalya’ya ve Türkiye’ye bildirmek istiyorum. Bu uygulama sadece Antalya’da değil at yarışlarının olduğu illerde de aynı şekilde uygulanmaktadır. Bu haksızlığı, hukuksuzluğu yapan idarecilerinde ensesindeyiz. Bu ülke hukuk devleti ise yargıya başvuracağız. Temennimiz adaletin tecelli etmesidir. Sendikal ayrım gözetmeksizin adil uygulanması durumunda sorun yoktur. Yöneticileri son kez uyarıyorum. Bu haksız uygulamadan vazgeçin aksi halde bunun bedelini yargı önünde ödersiniz. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Biz ekmeğini yediğimiz kurumun düşmanı değil düşmanı olanlara karşı da düşmanca onların anladığı dille savaşırız. Hukuksuzluğun adaletsizliğin önlenmesi için gereğini yapın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yönetim kurulu, basın açıklamasının ardından “Hak Hukuk Adalet” sloganı attı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“HALK BU TUZAKLARA DÜŞMEYECEK”

“HALK BU TUZAKLARA DÜŞMEYECEK”