Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye ile Singapur arasındaki anlaşma Resmi Gazete'de

Türkiye ile Singapur arasındaki anlaşma Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Türkiye-Singapur arasındaki uluslararası anlaşma Resmi Gazete'de yayınlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye ile Singapur arasındaki anlaşma Resmi Gazete'de

19 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen imza töreni sonucunda "Deprem Bölgesinde Kullanılacak İletişim Merkezlerinin İnşasının Finansmanına İlişkin Olarak Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Singapur Kızılhaç Derneği Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı" Resmi Gazete'de yerini aldı. Bu anlaşma ile birlikte Türkiye'nin deprem riskine karşı daha hazırlıklı olması hedefleniyor.

İnşa Edilecek Merkezlerin Amacı

Singapur Kızılhaç Derneği, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan proje, afet bölgelerinde iletişim merkezlerinin inşa edilmesini öngörüyor. Bu merkezler, afet durumlarında iletişimin korunmasına ve yardımın hızlı bir şekilde koordine edilmesine olanak sağlayacak.

İnşaat Süreci ve Koordinasyon

Anlaşma çerçevesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mali konular ve operasyonları yönetirken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) inşaat sürecini koordine edecek. Bu işbirliği sayesinde deprem riski altındaki bölgelerde iletişim altyapısının güçlendirilmesi ve afet durumlarında daha etkili müdahale imkanı sağlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gram altında yeni zirve! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 12 Eylül 2024 Perşembe

Gram altında yeni zirve! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları 12 Eylül 2024 Perşembe