Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye, Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan Çekiliyor

Türkiye, Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan Çekiliyor

Türkiye, Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan (AKKA) çekilme kararı alarak bölgedeki güç dengelerini etkileyecek bir adım attı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye, Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'ndan Çekiliyor
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'nin AKKA'dan çekilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tank, top, zırhlı araç, uçak ve helikopter gibi konuşlandırdığı ve ürettiği silahlar üzerindeki kısıtlamaların kalkacağı anlamına geliyor.

AKKA Nedir?

AKKA, NATO ve Varşova Paktı ülkeleri arasında 1990 yılında imzalanan bir antlaşmadır. Avrupa'da barışın sağlanması ve korunması amacıyla hayata geçirilen antlaşma, taraflara belirli silah kategorilerinde sayısal kısıtlamalar getirmiştir.

AKKA'nın Sorunları ve Çözümler

Antlaşma, bazı devletlerin katılmaması ve diğer devletlerin belirlenen sınırları aşması gibi sorunlarla karşı karşıyadır. Ayrıca, NATO'nun antlaşmayı onaylamaması da sorunları artırmıştır.

Türkiye'nin Kararı ve Sonuçları

Türkiye'nin AKKA'dan çekilme kararı, uluslararası alanda silahlanma yarışlarının yeniden başlamasına neden olabilir. Bu kararın, bölgedeki güç dengelerini etkileyebileceği belirtilmektedir.

Diğer Kısıtlayıcı Antlaşmalar

AKKA'nın yanı sıra, uluslararası alanda silahlanmayı kontrol altına almak için yürürlüğe sokulmuş diğer antlaşmalar da bulunmaktadır. Bunlar arasında Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması (NPT), Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmaları (START), Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması (INF), Kimyasal Silahların Yasaklanması Anlaşması (CW) ve Biyolojik Silahlar Sözleşmesi (BWC) yer almaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım Görevine Başladı

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım Görevine Başladı