Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türk üniversiteli kadınlarından 5 Aralık açıklaması

Türk üniversiteli kadınlarından 5 Aralık açıklaması

Türk üniversiteli kadınlarından takdir toplayan 5 Aralık açıklaması geldi. Avrupa’dan önce Türk kadınına bu şerefi vermişti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk üniversiteli kadınlarından 5 Aralık açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Avrupa’dan önce Türk kadınına bu şerefi vermişti. Üniversiteli Türk kadınlarından takdir toplayan 5 Aralık açıklaması geldi.

Atatürk, "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözleri akıllara geldi.

TÜKD GMYK ve Tüm Şubeler adına Genel Başkan Meral Güler'ün açıklamasının tamamı şu şekilde:

Batıdaki kadın siyaset arenasında  varoluş mücadelesi verirken, Türk Kadını 1934  yılının 5 Aralık günü Ulu Önder Atatürk’ün  önderliğinde seçme ve seçilme  hakkına kavuştu.  1934 yılında, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasına dair yasanın  çıkarılmasından çok önce Mart 1923 tarihinde Büyük Atatürk;  “Daha esenlikle, daha dürüst olarak yürüteceğimiz yol vardır. Bu yol, büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak yapmak, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, Türk kadınını ilmi, ahlaki, sosyal, ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve destekleyicisi yapmak yoludur.” sözleriyle bu yasal düzenlemenin sinyallerini vermiştir. Demokrasinin beşiği olarak anılan ülkelerden çok önce seçme ve seçilme hakkına kavuşan Türk Kadınının, Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemesi,  geçen zaman  içinde erkek egemen zihniyet kalıntılarının  engellemelerine takıldı ve bu gün,  siyasal temsilde  ne yazık ki 1934 yılındaki oranın çok gerilerinde kaldık.  Uzun yıllardan bu yana siyasete hakim olan  “eril”  zihniyetin  egemenliğini  kırmanın tek yolu kadınların  siyasal karar süreçlerine katılmasının yolunu açmaktır. 

Ata’mızın öncülüğünde elde ettiğimiz seçme ve seçilme hakkının 89. Yıldönümünde, kadınların eşit  siyasal temsilini sağlayacak gerçekçi ve samimi bir siyasal  iradenin ortaya konulmasını,  siyasetteeşit temsili sağlamaya yönelik özel önlemler alınmasını, bekliyor ve Anayasa’da, siyasi partiler yasasında ve  parti tüzüklerinde, eşit temsil hakkımızı yaşama geçirmek üzere her türlü yasal düzenlemenin yapılmasını istiyoruz.  
Meral Güler 
TÜKD GMYK ve Tüm Şubeler adına Genel Başkan 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalı Çapkını dizisindeki o sahne olay oldu! Tüm susturulmuş kadınlar adına...

Yalı Çapkını dizisindeki o sahne olay oldu! Tüm susturulmuş kadınlar adına...