Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Trafikte yeni dönem: 81 ilde geçerli! Ehliyet taşıma zorunluluğu son buldu!

Trafikte yeni dönem: 81 ilde geçerli! Ehliyet taşıma zorunluluğu son buldu!

Türkiye genelinde trafikte yeni bir dönem başladı! Sürücü belgesi artık kimlik kartlarında. Detaylar haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trafikte yeni dönem: 81 ilde geçerli! Ehliyet taşıma zorunluluğu son buldu!
KAYNAK: Haber Merkezi

Son zamanlarda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uygulamasına olan talep hızla artıyor. Artık Türkiye'nin her yerinde trafikte yeni bir düzenleme başladı ve sürücü belgesi taşıma zorunluluğu sona erdi. Bu uygulamadan yararlanan vatandaşların sayısı 6 milyon 275 bini aştı.

Sürücü Belgesi Bilgileri Artık Kimlik Kartlarında

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Hayat Kimliğinle Kolay" adlı uygulama ile sürücü belgesi bilgilerini artık T.C. kimlik kartlarına entegre edenlerin sayısının 6 milyon 275 bini bulduğunu duyurdu.

Artık, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün bu uygulaması sayesinde sürücü belgenizin bilgileri T.C. kimlik kartınıza yükleniyor. Bu sayede artık iki ayrı kart taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor ve trafikte sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu da sona eriyor. İki belge de yeni tip olduğunda, sadece kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız yeterli olacak.

Trafikte yeni dönem: 81 ilde geçerli! Ehliyet taşıma zorunluluğu son buldu!

Hayat Kimliğinle Kolay Uygulaması Detayları

"21 Eylül 2020'de başlatılan "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile yeni nesil sürücü belgesi bilgileri artık elektronik kimlik kartlarında bulunan çipe entegre ediliyor.

Bu uygulama ile artık kimlik kartınızı yanınızda taşıyan vatandaşlar trafikte sürücü belgesi bulundurma zorunluluğundan kurtuluyor.

Yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olan herkes, nüfus müdürlüklerine başvurarak bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni tip sürücü belgesi olanlar, yeni nesil elektronik kimlik kartı başvurusu sırasında bu hizmetten yararlanabilirler.

Yeni nesil elektronik kimlik kartı sahipleri ise yeni tip sürücü belgesi başvurusu yaparken bu uygulamadan yararlanabilirler.

Tüm bu işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının işletim sistemi, başvuru sistemleri ve kimlik kartlarının basım sürecindeki tüm yazılımlar, yerli ve milli olarak İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından geliştirilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara merkezli FET* operasyonunda 14 tutuklama

Ankara merkezli FET* operasyonunda 14 tutuklama