Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem TOP MURATPAŞA’DA

TOP MURATPAŞA’DA

AKP Grubu’nun oy kullanmadığı kamuoyunda Fettah Tamince tadilatı olarak anılan plan tadilatı, Muratpaşa Belediyesi’ne iade edildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyal medyadan konuya dair açıklama yaparak, alınan kararı eleştirdi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOP MURATPAŞA’DA

 

Meclis sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Büyükşehir Meclisi’mizin bugün aldığı kararla kentimizin doğa harikası Düden Çayı’nın yanı başında eşitlik ilkesine aykırı, haksız bir plan notunun iptal şansı ne yazık ki kaçırılmıştır. Üzgünüz. Muratpaşa Belediyemiz ve meclisimiz ayrıcalıklı plan notuna asla izin vermeyecektir” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ borsasının bir numaralı ismi” dediği Fettah Tamince’ye ait milyonluk rant iddialarına konu olan plan tadilatı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oyçokluğu ile Muratpaşa Belediyesi’ne iade edildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmeden önce Muratpaşa Belediye Meclisi’nde de oybirliği ile geçen maddede “Subasman kotu kuzeydeki yoldan alınacaktır” plan notunun kaldırılması itirazı CHP ve İYİ Parti grubu tarafından onaylanmış, AKP ve MHP maddeye ret vermişti.

OYÇOKLUĞU İLE MURATPAŞA’YA İADE

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Muhittin Böcek Başkanlığı’nda toplandı. Uzun süredir kent gündeminde tartışılan Fettah Tamince’ye ait olan 3676 ada 21 parselin Şubat Meclisi’nde Özel Sağlık Tesis Alanı’ndan, Ticaret-Turizm Alanı’na (TİCT) dönüştürülmesi oybirliği ile kabul edilmiş kamuoyundan gelen büyük tepkiler sonucu Başkan Muhittin Böcek ilgili maddeyi Meclis’e iade etmişti. Bugün yapılan Meclis’te madde oyçokluğu ile Muratpaşa Belediyesi’ne iade edildi.

2. oylamailk oylama

İKİ FARKLI OYLAMA TEK KARAR

Maddeyle ilgili olarak iki farklı oylama açılmış ilk oylamada Muratpaşa Belediyesi’nden geldiği şekli ile oylanan maddede Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Enver Barış ve Ertuğrul Ünal evet oyu kullanırken diğer siyasi partilerin meclis üyeleri oy kullanmadı. Muratpaşa Belediyesi’ne iadesi olarak yapılan 2’nci oylamada ise Başkan Ümit Uysal ve Meclis Üyeleri Enver Barış, Ertuğrul Ünal ve Mehmet Hacıarifoğlu hayır oyu kullanırken diğer ilçe belediye başkanları evet oyu kullandı. Başkan Muhittin Böcek’in ise oy kullanmadığı görüldü.

“BELEDİYEMİZİN GÖRÜŞÜ AÇIK”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın belediyeye iade edilmemesi ve geçen ay alınan meclis kararının tam tersinin uygulanarak maddeye ret oyu verilmesini talep etti. Başkan Uysal’ın konuyla ilgili olarak mecliste yaptığı konuşmada, “Muratpaşa Belediye Meclisi’mizin kararının oylanmasını teklif ediyoruz. Söz konusu parselin kuzey cephesinde yol değil otopark alanının yer aldığı görülüyor. Cephe aldığı diğer yollarda ise yol genişliği eşittir. Bu sebeple yol cephesi belirlenmesi gerekirse güney yoldan belirlenmesi gerekecektir. Muratpaşa Meclisimiz itirazın kabulü yoluna gitmiştir. Kararımızın arkasındayız. Yüce meclisin belediyeden geldiği şekliyle kararımızı onaylamasını dileriz. Aksi bir öneri uygulanırsa ret oyu vereceğimizi beyan ederiz.  Belediyemizin görüşü açıktır. Belediyemize iadesi uygun değildir.  Görüşülmüş, kurullardan geçmiş, itirazı görüşülmüş bir madde söz konusu. Muratpaşa Belediyesi’ne iade gibi bir karar bence hukuki değil. Meclisimizin iradesi çok net. Muratpaşa Belediyesi’ne iade edilirse konu çok uzun süre sürüncemede kalacak. Geçen meclis aldığınız kararın tersini alırsanız konu zaten kapanıyor. Geçen sefer alınan karardan dönülürse konu kapanır. Çok yersiz bir uzatma ve usul işlemi olacaktır. Ben geçen Meclis alınan kararın tersinin oylanmasını öneriyorum” dedi.

“REVİZE EDİLMELİ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Gündem maddesi geçtiğimiz ay gündeme gelmiş ve Antalya kamuoyunda kaygı uyandırdı. Antalya hassasiyetine verilen önemden dolayı 1/1000 plan ölçeği henüz yürürlüğe girmedi. Gündem maddesini ilgili belediyesine iadesi ve topluma zarar vermeyecek şekilde tekrar revize edilmesini öneriyorum” dedi.

sdf

“KAMUOYU VİCDANINDA TARTIŞILDI”

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Konu kamuoyu vicdanında tartışılmış ve pek çok kesim tarafından izlenmektedir. Konunun yeni baştan, eldeki bilgiler ışığında meclis iradesine yeniden sunulması gerekmektedir. Ben de Şükrü Başkanım gibi düşünüyorum. Tartışmalara kulak asmak sonuç doğurabilir. Kamuoyunda ki bilgileri değerlendirdiğimizde ilgili mülk sahibinin burayla ilgili projelerini hazırladığını ve kaygıları onaylar şekilde satışa sunulduğunu gördük. Henüz yürürlükte bir plan olmadığı için Muratpaşa Belediyesi’ne iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“TEKNİK BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ”

İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, “Teknik olarak bilgi sahibi değildik. Teknik olarak bizlere anlatılması gerek. Bu doğrultuda bizim grup olarak kararımız maddenin Muratpaşa Belediyesi’ne iadesini istiyoruz” dedi.

“YETKİ MURATPAŞA’NIN”

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, “Kotun nereden alınacağını başkanımız anlattı. Bana göre meclisi oyalamanın bir önemi yoktur. İlgili belediyemiz ve uygulayıcı belediyemiz kendilerine kanun ve yönetmeliğin verdiği hak neyse Antalya Büyükşehir Meclisi’nin karar vermesine gerek yoktur. Uygulayıcı belediye uygulansın. Muratpaşa Belediyesi’ne iade edilmesi taraftarıyım. Kanun yetkiyi belediyeye vermiş. Kotu nereden alırsanız alın” diye konuştu.

sdfsdcsddfasdcasadcassdfsasddfwqdwqdaGörüntü 12.03.2023 15.26

“MURATPAŞA’YA İADE DAHA MAKUL”

CHP Grup sözcüsü Deniz Filiz, “Değerlendirmeler ve konuşmalardan belediyesine iadesine daha makul olacağını düşünüyorum” dedi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bu durum nasıl revize edilebilir onu tartışıyoruz. Bence belediyesine iade edilerek doğru şekilde planlamayla bitirilmesi en doğrusu diye düşünüyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR HAKEMLİK YAPABİLİR”

AKP Grup sözcüsü Serhat Demir, “İş yakan topa döndü. Ne yapalım bilemedik. Dairesine gönderilerek, Büyükşehir duruma hakemlik yapabilir” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kömürcüler muhtarından üzücü haber

Kömürcüler muhtarından üzücü haber