Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem TOKİ 47 ilde 369 gayrimenkul satışı: Açık artırma tarihi belli oldu

TOKİ 47 ilde 369 gayrimenkul satışı: Açık artırma tarihi belli oldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 47 ilde bulunan toplam 369 gayrimenkulu açık artırmayla satışa sunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOKİ 47 ilde 369 gayrimenkul satışı: Açık artırma tarihi belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Değişen ekonomik dengeler ve artan hayat pahalılığı nedeniyle konut sahibi olmak giderek zorlaşıyor. Birçok vatandaş, ev sahibi olabilmek için ödeme kolaylıklarına yönelik yeni düzenlemeleri dört gözle bekliyor. Gayrimenkul piyasasında yaşanan gelişmeler ise sıkı bir şekilde takip ediliyor. Bu noktada, konut almak isteyenler için sevindirici bir haber, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından duyuruldu.

TOKİ 47 İlde 369 Gayrimenkul Satışa Çıkıyor

TOKİ, 47 ilde 369 gayrimenkulü açık artırma ile satışa sunuyor. Üstelik sadece konutlar değil, iş yerleri de satışa çıkacak gayrimenkuller arasında yer alıyor. Uygun fiyatlı gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar, satış tarihlerinin açıklanmasını bekliyordu. Beklenen tarih nihayet belli oldu.

TOKİ 47 ilde 369 gayrimenkul satışı: Açık artırma tarihi belli oldu

TOKİ'nin Açık Artırması Ne Zaman Yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ, 369 gayrimenkulü 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde satışa sunacak. Satışlar açık artırma yöntemi ile gerçekleştirilecek. Bu fırsat, konut ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için önemli bir avantaj sunuyor.

TOKİ'nin Açık Artırmasında Ödeme Seçenekleri Neler?

TOKİ’nin sunduğu gayrimenkuller için ödeme koşulları oldukça esnek. Ödeme seçenekleri şu şekilde:

%15 peşinat, 60 ay vade
%15 peşinat, 12 ay vade
%25 peşinat, 72 ay vade
Bu çeşitlendirilmiş ödeme planları, vatandaşların bütçelerine uygun seçenekler sunarak gayrimenkul sahibi olmalarını kolaylaştırıyor.

Açık Artırma Nasıl Yapılacak?

Açık artırmalar, 16-17 Ekim tarihlerinde saat 10:30’da Ankara Çukurambar Holiday Inn Otel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacak. Ankara’da bulunamayan vatandaşlar ise internet üzerinden (www.emlakmuzayede.com.tr) de teklif verebilecek.

TOKİ 47 ilde 369 gayrimenkul satışı: Açık artırma tarihi belli oldu

TOKİ peşin ev satıyor mu?

Konutlar, yüzde 10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ; Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

TOKİ'ye nasıl başvurulur 2024?

2024 TOKİ BAŞVURULARI: TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak. Başvurular ve teminatlar, bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. Ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adreslerinden ve "444 86 54" numaralı telefondan ulaşılabilecek.

TOKİ indirim kampanyası yılda kaç kez yapılır?

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisi 21 Eylül'de başlıyor. Bu yıl ikincisi yapılacak kampanyada indirim oranı %25 olarak belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca’da “Fishing Tournament” Heyecanı Sona Erdi

Kumluca’da “Fishing Tournament” Heyecanı Sona Erdi