Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Tokat'ın tarihi mirası

Tokat'ın tarihi mirası

Leylekli Köprüsü mimari yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tokat'ın tarihi mirası

Tokat'ın tarihi mirası arasında yer alan ve halk arasında "Mostar Köprüsü" olarak bilinen Leylekli Köprü, mimari özellikleriyle göz kamaştırıyor. Roma ve Bizans dönemlerine ait izler taşıyan bu köprü, Tokat'ın kültürel ve tarihi önemini .

Köprünün Tarihi ve Mimari Özellikleri

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan Çanakçı Çayı üzerinde yer alan Yılanlı Leylekli Köprüsü, tek kemerli ve yarım daire şeklinde bir yapıya sahiptir. Köprünün kesin yapım tarihi belirsiz olmakla birlikte, Roma veya Bizans dönemlerinde inşa edildiği düşünülmektedir. Danışmentli, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılan köprü, zaman içinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

A W151376 03

Tokatin Mostar Koprusu Tarihin Izlerini Tasiyor

Tokat'ın Turistik Değerlerinden Birisi: Leylekli Köprü

Çanakçı Çayı üzerinde yer alan ve 4 kemerli yapıdan en geniş açıklığa sahip olan Leylekli Köprü, Türkiye'nin en önemli 100 köprüsü arasında yer alıyor. Mimari yapısı günümüze kadar bozulmadan ulaşan köprü, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Köprünün adı, üzerinde bulunan yılan ve leylek figürüne sahip olan bir kesme taştan gelmektedir.

Leylekli Köprü: Tarihi ve Doğal Güzellikleri Bir Araya Getiriyor

Tokatlılar arasında "Mostar Köprüsü" olarak anılan yapı, tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle bütünleşmiş bir cazibe merkezi konumundadır. Köprü, tarihe ve doğal afetlere meydan okuyarak ayakta kalmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ'daki Lisede Tavuk Zehirlenmesi: 12 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ'daki Lisede Tavuk Zehirlenmesi: 12 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı