Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem TGC'den instagram ve AYM erişim engellerine tepki

TGC'den instagram ve AYM erişim engellerine tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Instagram ve Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesine getirilen erişim engelleri hakkında açıklamada bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TGC'den instagram ve AYM erişim engellerine tepki
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Instagram ve Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesine getirilen erişim engellerine karşı tepkisini dile getirdi. TGC, alınan bu kararları sansür olarak nitelendirerek derhal kaldırılması gerektiğini vurguladı.

TGC'nin Erişim Engeline Yönelik Tepkisi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Instagram ve Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesine getirilen erişim engellerini eleştirdi. Yapılan açıklamada, '57 milyon insanın kullandığı Instagram’a erişimin kapatılması sansürdür. Aynı şekilde, İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyonla mücadele için attığı adımların basın hürriyetine müdahale olduğuna karar veren Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesine erişimin engellenmesi de kabul edilemez.' ifadelerine yer verildi.

İnternet Özgürlüğü

TGC açıklamasında, internet özgürlüğü olmayan bir ülkede basın ve ifade özgürlüğünden söz edilemeyeceği belirtilerek, 'İnternet, toplumun habere ve bilgiye ulaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu çerçevede internete erişim ve internet yoluyla bilgi yayma hakkı ifade özgürlüğü çerçevesinde korunmalıdır. Ancak ülkemizde sosyal medya platformlarına sık sık erişim engeli getirilmekte, bilgiye erişim hakkı engellenmektedir,' denildi.

Tgc'den Instagram Ve Aym Erişim Engellerine Tepki 2

'Erişim Engeli Kararı Sansürdür'

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 02 Ağustos 2024 tarihinde alınan karar ile Instagram'a erişim engeli getirildiği belirtildi. BTK, platformun katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldığını açıklarken, TGC bu kararı sansür olarak nitelendirdi.

Aynı tarihte Anayasa Mahkemesi’nin internet sitesine getirilen erişim engeli de TGC tarafından eleştirildi. Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı'nın dezenformasyonla mücadele adımlarının Anayasa’nın 26. ve 28. maddelerine müdahale olduğu kararını vermişti.

TGC'den İktidar ve Muhalefete Çağrı

TGC, iktidarı ve muhalefeti erişim engellerinin kaldırılması için göreve davet etti. Bağımsız Özgürlük Evi kuruluşunun 2023 internet özgürlüğü raporuna göre Türkiye'nin internet özgürlüğü sıralamasında 70 ülke arasında 55. sırada yer aldığı hatırlatıldı. TGC, demokratik bir toplumda iktidarın, özgür basın anlayışına hizmet etmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
5 TL'lik madeni para geliyor: 850 milyon adet üretilecek

5 TL'lik madeni para geliyor: 850 milyon adet üretilecek