Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem TGC'den dört gazetecinin hedef gösterilmesine tepki: Gazetecilik suç değildir

TGC'den dört gazetecinin hedef gösterilmesine tepki: Gazetecilik suç değildir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkgün gazetesinin manşetinde Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptıkları haberler nedeniyle gazetecilerin hedef gösterilmesini kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TGC'den dört gazetecinin hedef gösterilmesine tepki: Gazetecilik suç değildir
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkgün gazetesinin 21 Haziran 2024 tarihli sayısında Sinan Ateş cinayetiyle ilgili haberler nedeniyle gazetecilerin hedef gösterilmesini kınadı. TGC Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Gazetecilik suç değildir' denildi.

Hedef Gösterilen Gazetecilere Destek

TGC'nin açıklamasında, Türkgün Gazetesi'nde Kadir Yıldız imzasıyla yayınlanan yazıda, gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu'nun isimlerinin ve fotoğraflarının açıkça hedef gösterildiği belirtildi. Yazıda, bu gazetecilerin Sinan Ateş cinayetini istismar etmekle suçlandığı ifade edildi.

Gazetecilerin Görevleri ve Sorumlulukları

Açıklamada, gazetecilerin görevlerinin siyasi cinayetleri ve olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak, kamuoyunu bilgilendirmek olduğu vurgulandı. TGC, 'Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu başta olmak üzere evrensel gazetecilik ilkeleri ile mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz' dedi.

Kadir Yıldız'a Kınama

TGC, meslektaşlarını hedef gösteren Kadir Yıldız'ı kınadı. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne göre gazetecinin kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkından sorumlu olduğu ve bir başka gazeteciye bilinçli ve açık, mesleki zarar vermekten kaçınması gerektiği belirtildi.

Açıklamanın sonunda, 'Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız' denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndan şu açıklama yapıldı:

'Türkgün Gazetesi 21 Haziran 2024 tarihli sayısının manşetinde  Kadir Yıldız  imzasıyla  yayınlanan yazıda meslektaşlarımız Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptıkları haberler nedeniyle açıkça hedef gösterilmiştir. ‘Halk TV'nin avanak hafiyeliği’ başlıklı yazıda, fotoğrafları da eklenen gazetecilerin ‘Sinan Ateş cinayetini istismar etmekten ve magazinleştirmekten geri durmadığı’ iddia edilmiştir. Gazetecilerin görevi siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmektir. Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu başta olmak üzere evrensel gazetecilik ilkeleri ile mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz. Meslektaşlarımızı hedef gösteren Kadir Yıldız’ı kınıyoruz. Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne göre ‘Gazeteci kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkından sorumludur. Gazeteci bir başka gazeteciye bilinçli ve açık, mesleki zarar vermekten kaçınmalıdır. Bir meslektaşının yayınını engelleyici ve yanıltıcı davranışlarda bulunmamalıdır.’ Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri, olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Gazetecilik suç değildir.'


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'En Zengin 100' Listesine Girdi! Nafi Güral Kimdir?

'En Zengin 100' Listesine Girdi! Nafi Güral Kimdir?