Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem TEMA'dan çağrı: Eskişehir’in vahası maden tehdidi altında!

TEMA'dan çağrı: Eskişehir’in vahası maden tehdidi altında!

TEMA Vakfı, Eskişehir’in Tepebaşı ve Mihalgazi bölgelerinde 15 Ağustos'ta yapılacak altın madeni projesi ile ilgili uyarıda bulundu ve halkı bilgilendirme toplantısına çağırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TEMA'dan çağrı: Eskişehir’in vahası maden tehdidi altında!
KAYNAK: Haber Merkezi

TEMA Vakfı, Eskişehir’in Tepebaşı ve Mihalgazi bölgelerinde 15 Ağustos’ta yapılacak olan altın madeni projesinin tehlikeleri hakkında bir Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı düzenleneceği duyuruldu. Sosyal medya paylaşımında bu toplantının, projeyle ilgili halkı bilgilendirmek ve sürece katılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Planlanan proje kapsamında, 'açık havada siyanür gibi birçok kimyasalın kullanılacağı yığın liçi ve açık ocak işletmeciliği yöntemleri ile madencilik yapılması' öngörülüyor. Bu yöntemlerin, Sakarya Havzası’nı, tarım alanlarını, ormanları ve biyolojik çeşitliliği geri dönüşü olmayan şekilde tehdit edeceği vurgulandı.

Tema'dan Çağrı Eskişehir’in Vahası Maden Tehdidi Altında! 2

TEMA Vakfı’ndan Çağrı

TEMA Vakfı, tüm karar vericileri, ÇED sürecini sonlandırmaya ve proje alanında yer alan ormanları, dereleri ve kültür varlıklarını madencilik tehdidinden korumaya davet etti. Vakıf, çevresel koruma ve sürdürülebilirlik için bu adımların atılmasının önemine dikkat çekti.

Yapılan açıklama şöyle:

'15 Ağustos’ta Tepebaşı ve Mihalgazi’de yapılması planlanan altın madeni projesi hakkında Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı gerçekleşecek. Açık havada siyanür başta olmak üzere birçok kimyasalın kullanılacağı yığın liçi ve açık ocak işletmeciliğiyle hayata geçmesi planlanan proje, Sakarya Havzası’nı, tarım alanlarımızı, ormanlarımızı ve biyolojik çeşitliliğimizi geri dönüşü olmayan bir şekilde tehdit ediyor. TEMA Vakfı olarak tüm karar vericileri ÇED sürecini sonlandırmaya, proje alanında yer alan ormanlarımızı, derelerimizi ve kültür varlıklarımızı madencilik tehdidinden korumaya davet ediyoruz.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afyonkarahisar'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: Evden MP 5 Çıktı

Afyonkarahisar'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: Evden MP 5 Çıktı