Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Teleferik Kazası'nda Son Gelişme! İkinci Duruşmanın Detayları

Teleferik Kazası'nda Son Gelişme! İkinci Duruşmanın Detayları

12 Nisan 2024 tarihinde yaşanan teleferik kazasının ikinci duruşması yarın görülecek. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve 11 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacak. Adli tatil sebebiyle duruşmanın ileri bir tarihe erteleneceği de belirtiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Teleferik Kazası'nda Son Gelişme! İkinci Duruşmanın Detayları
MUHABİR: Arda KIR

12 Nisan 2024 günü gerçekleşen Antalya’nın Konyaaltı Tünektepe Teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetmiş 17 kişi ise yaralanmıştı. Kazaya ilişkin gözaltına alınan 13 şüpheliden, aralarında ANET AŞ’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile A.B.S, O.E, S.T. ve S.Y. tutuklanmıştı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T. ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. 14 Nisan 2024 günü eski ANET Genel Müdürü ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, sorumlu tutularak savcılıkça tutuklanmıştı. 5’i tutuklu 12 sanıklı davada Mesut Kocagöz’ün serbest bırakılması için yapılan iki itiraz 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nce reddedilerek Kocagöz’ün tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

27 YIL İLE YARGILANIYORLAR

11 Haziran günü görülen dava öncesi kazada hayatını kaybeden Memiş Enes Gümüş’ün ailesi, Kocagöz hakkındaki şikayetini geri çekmişti. 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 saat süren duruşmada Kocagöz özgürlüğüne kavuşmuştu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 36 sayfalık iddianame 7 Mayıs 2024 tarihinde hazırlanıp 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmuştu. İddianame mahkeme tarafından kabul edilmişti. Sanıkların, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' ve 'trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma' suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarının ikinci duruşması yarın saat 10.00’da görülecek. Adli tatil sebebiyle duruşmanın ileri bir tarihe erteleneceği de belirtiliyor.

19 KİŞİYE DAHA SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verdiği 19 kişi, farklı sorumluluklarından dolayı soruşturmaya dahil edilmişti. Bu isimler arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Encümen Başkanı Cansel Tuncer, Genel Sekreter Yardımcısı ve eski Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Timuçin, eski Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan ve daha birçok isim bulunuyor. Soruşturmaya dahil edilen 19 ismin denetim, encümen kararı, ihale süreci gibi farklı konularda ismi geçtiği öğrenilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mamure Kalesi ve Anemurium Antik Kenti'ne Ziyaret

Mamure Kalesi ve Anemurium Antik Kenti'ne Ziyaret