Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Tek dokunuşta soyuldular! Temassız kart kullanıcılarına ders niteliğinde olay

Tek dokunuşta soyuldular! Temassız kart kullanıcılarına ders niteliğinde olay

Adli Bilişim Uzmanı uyardı. Temassız kart kullananlar yanı yanınıza bu şekilde yaklaşanlara karşı dikkatli olun. İstanbul'da yaşanan olay adeta ders niteliğinde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tek dokunuşta soyuldular! Temassız kart kullanıcılarına ders niteliğinde olay
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaşanan olay, temassız kart kullanan bireyleri dikkatli olmaya çağıran bir uyarı niteliği taşımaktadır. Denizköşkler Mahallesi'ndeki bir markette geçen çarşamba günü meydana gelen olayda, Ürdünlü olduğunu belirten bir kişi, iş yeri sahibi Özgür Duman ve arkadaşları ile sohbet ettikten sonra pasaportunu yanında bulundurmadığını iddia ederek uzaklaştı.

Bu sırada, Duman'ın arkadaşlarından birinin kredi kartından yurt dışındaki bir merkez üzerinden 5 bin TL çekildiğine dair bir uyarı mesajı alındı. Genç, hiçbir alışveriş yapmamış olmasına rağmen kredi kartından para çekildiğini fark edince hemen bankaya bilgi verdi. Çağrı merkezindeki görevli, şüpheli işlem başvurusu oluşturarak bankanın inceleme başlatmasını sağladı.

Banka inceleme yaparken, çekilen paranın marketin güvenlik kamerasında belirlenen dakikada çekildiği tespit edildi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, şüphelinin bel çantasıyla mağazaya gelen kişiye yaklaştığı anlar görüldü. Olayın ardından Duman'ın babası, cuma günü aynı kişinin tekrar geldiğini fark etti. Şüpheliyi yakalamak için Duman, çantasını kontrol etmesini istedi.

Çantanın içinden çıkan pos cihazıyla birlikte, şüpheli polise teslim edildi. Şüpheli, internet üzerinden online siparişlere yanıt verdiğini ve ödemeleri bu cihazla aldığını itiraf etti. Duman'ın babası, yabancı uyruklu şüphelinin, teknoloji kullanarak temassız kartı olan kişilere yaklaşarak kredi kartlarından para çektiğini belirtti.

Avcılar Emniyet Müdürlüğü olayı incelemeye devam ederken, Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, olayda 'NFC' teknolojisinin kullanıldığını vurguladı. NFC teknolojisi sayesinde kablosuz bağlantı ile cihazlar arasında bağlantı kurularak kredi kartlarından para çalındığını ifade eden Altun, bu tür dolandırıcılıklara karşı korunmak için kredi kartlarının alüminyum folyo ile sarılmasını veya kimlik ve market kartlarının üst üste konulmasını önerdi. Bu önlemler sayesinde, manyetik alanın etkisiyle kredi kartlarından izinsiz çekimlerin engellenebileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bütçe Eylül'de açık verdi! Ocak-Eylül açığı 512,6 milyar oldu

Bütçe Eylül'de açık verdi! Ocak-Eylül açığı 512,6 milyar oldu