Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem O isim görevden alındı!

O isim görevden alındı!

Kuala Lumpur Büyükelçiliği görevinden geri çekilen Merve Safa Kavakçı, atandığı Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği görevinden aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O isim görevden alındı!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararlarına göre; 2 Haziran 2022 tarihinde Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçiliği'nden merkeze çekilen ve daha sonra Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne atanarak görevine devam eden Merve Safa Kavakcı, bu görevinden de alınmıştır.

merve-kavakçı-karar

MERVE SAFA KAVAKÇI KİMDİR?

1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren ve yemin törenine o dönem 'yasak' olan başörtüsüyle katıldığı için hakkında soruşturma başlatılarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan Merve Kavakçı, 3 Temmuz 2017'de tekrar vatandaşlığa alındı. Kavakçı, 25 Kasım 2017'de Kuala Lumpur'a (Malezya) büyükelçi olarak atanmıştı.

Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülhan Kavakçı Abushanab, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde çevirmen olarak katılmasıyla gündeme gelmişti. Görüşmede Dışişleri tercümanı yerine Kavakçı'nın katılmasını eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hanım kızımız" ifadesi nedeniyle AK Parti'den tepki geldi.

Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı ise 2018 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. Ravza Kavakçı, İBB AK Parti yönetimindeyken Metro A.Ş.'de işe girmesi ve İBB'den burs alarak ABD'de doktora yapması ile gündeme gelmişti.

merve-kavakçı

(HABER MERKEZİ)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eski asker sokakta dehşet saçtı: 3 ölü, 3 yaralı

Eski asker sokakta dehşet saçtı: 3 ölü, 3 yaralı