Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Tarım Kredi marketi yerel marketlerden pahalı

Tarım Kredi marketi yerel marketlerden pahalı

Temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışları sebebiyle dedektife dönen vatandaşlar, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin daha pahalı olduğunu ortaya çıkardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarım Kredi marketi yerel marketlerden pahalı
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım Kredi Kooperatiflerine ait marketlerde piyasaya uygun fiyatlar olacağına inanan vatandaşlar, gözlerine inanamadı. Dedektif gibi market market gezen vatandaşlar, ürünleri tek tek karşılaştırdı. Çaydan kahveye, zeytinden deterjana kadar birçok aynı ürünü yan yana koyan vatandaşlar, fiyatlardaki farka isyan etti. Zincir marketlerde 70 liradan satılan çayın, Tarım Kredi Kooperatifinde 79,90’dan satılmasına anlam veremedi. Fiyatların daha uygun olmasını beklerken, gördükleri karşısında şaşkına dönen vatandaşın isyan etmesi sadece çayla da sınırlı kalmadı. Toz makine deterjanı zincir markette 119 liraya satılırken, kooperatifte 129,90 lira, zeytin 33,90 lira iken, kooperatifte 59,50 lira, kahve 26 lira iken, 33,90 liraya satılmasına ‘bu kadarına da pes’ dedi.

Başkanı Sıtkı Yılmaz konuştu

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin tüketici yararına olmadığını belirten Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Bu kooperatiflerin ucuz ürün kampanyasının bir algından öte olmadığını, tüketiciye bir fayda sağlamadığını üzülerek söylemekteyim" dedi.

Fahiş fiyat şikayeti

Doğrudan gıda ürünleri üzerinden fahiş fiyat şikayetleri geldiğini belirten Yılmaz, "Devletin denetimi altında olan kooperatiflerin neden daha ucuz satmadığına ilişkin görüştüğümüzde fahiş fiyatlar ile ilgili şikayetler geliyor. Diğer mağazalar konusunda ise tüketici artık işin uzmanı olmuş durumda. Bir ürünün nerede ucuz nerede pahalı olduğuna dair kararı ancak yedi, sekiz market gezerek veriyor" şeklinde konuştu.

Denetim artmalı

Tüketicilere marketin kendi ürettiği ürün yerine daha uygun bir ürün bulup onları almalarını öneren Yılmaz, devletten ise arz talep dengesini düzenleyip, fahiş fiyat uygulayan marketlere denetimlerini arttırmalarını istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 1923 zeybek ile Ata'ya selam

Antalya'da 1923 zeybek ile Ata'ya selam