Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Tapu ve Kadastro'da yeni döneme az kaldı: Geri sayım başlıyor

Tapu ve Kadastro'da yeni döneme az kaldı: Geri sayım başlıyor

Bakanlık, 3D şehir modellerini oluşturmak için çeşitli projeleri uygulamaya koymayı planlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tapu ve Kadastro'da yeni döneme az kaldı: Geri sayım başlıyor

Bakan Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi" kapsamında şehirlerin dijital ikizlerinin çıkarıldığını açıkladı. Bu dijital ikizler, doğal afetlerle mücadelede, arama-kurtarma operasyonlarında ve hasar tespitinde etkili bir rol oynayacak.

Doğru ve Güvenilir Bilgiye Erişim Kolaylığı

Bakan Özhaseki, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların yapılarla ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu sayede, vatandaşlar afet durumlarına karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olabilecekler.

Afet Sonrası Hizmetler ve Şehir Planlaması

Projenin hedefi arasında deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin sonrasında arama-kurtarma operasyonları, hasar tespiti, yeni şehirleşme çalışmaları, mevcut yapı stokunun tespiti ve takibi bulunuyor. Bu çalışmalar, şehirlerin güvenliği ve sürdürülebilir planlaması için kritik öneme sahip.

Ülke Genelinde Konut Fiyatları Artacak Mı İşte 3. Çeyrek Raporu

Akıllı Şehir Altyapısının Güçlendirilmesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen proje, akıllı şehirler için önemli bir altyapı oluşturmayı amaçlıyor. Mevcut yapı stokunun tespiti ve takibi, tapu, kadastro, adres, 3 boyutlu bina verilerinin üretilerek belediyeler ve diğer kamu kurumlarının verileriyle entegrasyonu, şehir planlamasını daha etkili hale getirecek.

Hizmetin Vatandaşlara Sunulması

Bakan Özhaseki, projenin tamamlanması durumunda, yeni yıldan itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacaklarını duyurdu. Bu hizmetler arasında, vatandaşların yapılarla ilgili bilgilere erişebilecekleri bir parsel sorgu uygulaması da bulunacak.

Yerli Kaynaklarla Geliştirilen Proje

Bakan Özhaseki, paylaştığı videoda, projenin öz kaynaklarla geliştirildiğini vurgulayarak, bu hizmetin adım adım vatandaşlara sunulacağını belirtti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanı İbrahim Cankurt ise, Parsel Sorgu Uygulamasının artık üç boyutlu olarak sunulacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Nail Kamacı: Bütçeyi savunmak Hizbullah’a mı kaldı? 

CHP'li Nail Kamacı: Bütçeyi savunmak Hizbullah’a mı kaldı?