Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem TALANA OY VERİLMEMELİ

TALANA OY VERİLMEMELİ

Muğla Akbelen Ormanı’nın talan edilip kömür üretim sahasına dönüştürülmesi tartışmaları sürerken Kaş ilçesindeki Makyol ve Setur’un işlettiği marina için 2 yıldır ısrar edilen imar planı yeniden gündeme geldi. İmara yönelik konuşan Antalya Tabipler Odası “Böylesi akıl dışı bir projeye Kaş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclislerinin onay vermesi kabul edilemez” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TALANA OY VERİLMEMELİ

Çukurbağ Yarımadası ile Kaş-Kalkan karayolu arasındaki koyda yer alan Kaş Marina’yla ilgili hazırlanan ve bugün Büyükşehir Meclisinin oyuna sunulacak. Kaş için yapılacak oylamaya ilişkin birçok parti “Kaş’a dokunma” mesajı yayınladı. Bugün oylamaya sunulacak karar için Antalya Tabipler Odası’nı harekete geçirdi. ATO “Talana oy verilmemeli. Böylesi akıl dışı bir projeye Kaş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclislerinin onay vermesi kabul edilemezdir. Kaş’ın ranta değil bilimsel, demokratik kriterlerle belirlenmiş, ilçeyi bütünsel yaklaşımla ele alan planlamaya gereksinimi vardır” mesajı yayımladı.

 

KAŞ’IN KADERİ BUGÜN BELLİ OLACAK

Bir taraftan Akbelen Ormanları yok edilirken diğer taraftan Kaş Çevre Platformu’nun tüm itirazlarına rağmen, Kaş Marina’da deniz ve karasal zenginliğe zarar verecek olan imar planı değişikliği bugün oylamaya sunulacak. Oylamaya ilişkin mesaj yayımlayan Antalya Tabipler Odası “ Söz konusu değişiklik ile yaklaşık şu anda mevcut olan inşaat alanı kadar ilave inşaat alanı sağlanmak istenmektedir. Var olan durumla bile taşıma kapasitesinin çok üstünde alanı kullanarak bulunduğu kapalı koy durumundaki Bucak Denizi’ni kirleten temel etkenlerden iken söz konusu değişiklik ile daha çok kirlilik yaratarak biyoçeşitliliğe zarar verileceği açıktır. Böylesi akıl dışı bir projeye Kaş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclislerinin onay vermesi kabul edilemezdir. Kaş’ın ranta değil bilimsel, demokratik kriterlerle belirlenmiş, ilçeyi bütünsel yaklaşımla ele alan planlamaya gereksinimi vardır” dedi.

“GÜNÜMÜZDEKİ EGEMEN DOĞAYI META OLARAK GÖRMEKTE”

Günümüzdeki egemen yapının doğayı da meta olarak gördüğünü savunan Antalya Tabipler Odası “ Kamu da, bu piyasacı sistemi kolaylaştırıcı rol üstlenerek doğa üzerinde karar alırken sermaye birikimini sağlamayı amaçlamaktadır.  Bunun sonucu olarak da, doğa yağmalanmakta ve harap edilmektedir. Böylece yeni adaletsizlikler ve eşitsizlikler üretilmektedir. Ancak biz hekimler TTB Çevre Sağlığı Bildirgesinde de ifade ettiğimiz gibi yaşam hakkını savunmayı önceleyen mesleki değerlerimizle, yaşamın özünde doğa ile birlikte var olmanın yattığının, yaşam alanlarını korumanın gerektiğinin bilincindeyiz. Doğal hayatın canlı ve cansız unsurlarıyla birlikte, bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğinin; tüm canlıların, haklara sahiplik bakımından muhatap alınmasının ve ekolojik müdahalelerin onların yaşam hakkıyla doğrudan ilişkili olduğunun ve ekolojik sorunların sadece yerel sorunlar değil, ekosistemi etkilemesi nedeniyle canlılığın ortak sorunu olduğunun ve bu sorunlarla topyekûn mücadele edilmesi gerektiğinin farkındayız. Doğal hayatın ayrıcalıksız ve sorumlu bir üyesi olarak insanın temel sorumluluğunun yaşamın devamlılığını sağlamaya yönelik olduğunu belirtiriz” dedi.

“RED OYUNU KULLANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Antalya Tabip Odası “Çevre sağlığı sorunlarının sadece bireysel değil, halk sağlığı sorunu da olduğunun farkındalığıyla her türlü ekonomik faaliyetin doğada yaşayan canlıların yaşam döngülerini olumsuz etkilemeyecek, çevresel kirliliğe yol açmayacak şekilde planlanması ve yürütülmesi gerekliliğini ifade ederiz. Bu bilinç nedeniyle bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinde yapılacak olan imar planı değişikliğinde tüm üyelere “RED” oyu kullanmaya davet ediyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı aynı gün saat 13:00’te Kaş Çevre Platformu Bilesenleri ile dayanışma içinde birlikte olmak üzere Belediye önüne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

NİHAT SARAÇ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EYT’LİLER İÇİN YENİ GELİŞME “HAK KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL”

EYT’LİLER İÇİN YENİ GELİŞME “HAK KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL”