Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Söz var, uygulama yok

Söz var, uygulama yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim dönemi vaadi olan ‘emeklilikte kademelendirme’ konusuna değinen Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “Hükümet seçim döneminde kademelendirme sözü verdi. Şu an söz var, uygulama yok” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Söz var, uygulama yok

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “1999 öncesinde sigorta girişi yapılmış kişiler EYT'li oldu. 1999’dan sonra işe girmiş kişiler EYT'den yararlandı ama 1999 sonrası işe girmiş kişiler ise EYT’den yararlanamadı. İşte 1999 sonrasındakiler diğer sisteme göre on yedi yıl sonra emekli olacaklardı. EYT'lilerin itirazı ve direnci sonucu 1999’dan sonrası girişler de kademeli olarak emekli olabilecekler. İşe giriş yılına göre kademe kademe vatandaşlar emekli olacak. Konuyla ilgili şu an herhangi bir çalışma yok. Çalışanların haklı bir talebi vardı. Bu da normal olan bir talep. AKP iktidarı bu konuda seçimlerden önce söz verdi. Seçimler bitti sonra henüz bir ses yok. EYT'lilerin de talebi bu kademeli geçiş sisteminin olması yönünde. Biz de onu bekliyoruz. Bizim de bir sürü böyle EYT'li mağduru arkadaşımız var. Kademelendirilecek hükümet söz veriyor. Henüz bir çalışma yok” dedi.

40953

“ÇALIŞANA HAKSIZLIK”

Kademeli geçişin hızlı şekilde uygulanmaya konulması gerektiğini belirten Genel Başkan Zeynel Abidin Ergen, “Bir gün erken sigortası olan emekli olurken birkaç gün sonra sigortası başlatılan kişinin on yedi sene sonra emekli olması asla haklı bir şey değil, büyük bir haksızlıktır. Dolayısıyla bu kişilere de kademeli olarak emekli haklarının verilmesini istiyoruz biz. Yani diyelim ki belki bir sene sonra olur, belki iki sene sonra olur. Böyle bir geçiş süreci olmalı” dedi.

EMEKLİLER DİRENECEK!

Emekli maaş zamların ile ilgili de eylem yapacaklarını belirten Genel Başkan Zeynel Abidin Ergen, “Emekliler 7 bin 500 TL maaş alıyor. Tabii bunların artması talebimiz var. 5 Temmuz'da alanlarda olacağız. Dolayısıyla en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerine çıkarılmasını talep ediyoruz. Diğer emekli maaşlarının ise oransal olarak arttırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı'nda 'Sahil' saltanatı

Konyaaltı'nda 'Sahil' saltanatı