Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Soylu’nun kararına yargıdan dur

Soylu’nun kararına yargıdan dur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 375 Sayılı KHK’ya dayanarak ‘Bakan Olur'u ile Antalya eski Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz hakkında aldığı rütbelerinin geri alınmasına ilişkin işlem hukuka aykırı bulundu. Ankara 7’nci İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla 2012 yılında emekli olan Ali Yılmaz’ın tüm özlük hakları iade edildi. Yılmaz, “Aktif çalışıyor gibi bir disiplin ceza uygulaması hem keyfi hem de hukuksuz bir karardır. Yaşasın adalet, kahrolsun istibdat” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soylu’nun kararına yargıdan dur

Süleyman Soylu

Antalya eski Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, “Hikmet İskender ve Zeki Kılınç isimli iki polis memuru 2013 yılında Antalya'da görevli olduğum yıllarda; telefonlarının benim talimatım nedeni ile dinlendiği gerekçesi ile hakkımda şikâyet dilekçesi vermiş, bu ekibe sonradan CHP'den ihraç edilen Yıldıray Sapan da katılmıştır. Açılan dava sonucunda 05.01.2021 tarihli mahkeme kararı ile ‘herhangi bir terör örgütü ile sempati düzeyinde bile irtibatı veya iltisağı bulunmadığı’ gerekçesi ile hakkımda beraat kararı verilmiştir. Yargının beraat kararına ve iddia edilen suç tarihinde emekli olmama rağmen, sanki yeni bir delil ortaya çıkmış gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 22.8.2021 tarihinde, 375 Sayılı KHK’ya dayanarak keyfi ve hukuksuz bir şekilde ‘Rütbelerinin Alınması’ işlemini tesis etmiştir. Hâlbuki suç tarihi 2013. Ben 2012 yılında emekli oldum. Cezanın asıl kaynağı; köşe yazılarımda ve yayınladığım 4 adet kitabımda ifade ettiğim düşüncelerim ve aktif muhalif siyasi faaliyetlerimdir. 10 Yıl önce emekli olmuş bir kamu görevlisine sanki mahiyetinde ‘aktif çalışıyor’ gibi bir disiplin ceza uygulaması hem keyfi hem de hukuksuz bir karardır. İstenen suskun bir toplumdur” diye konuştu.

752062c6-50be-4e08-9b0a-5c4cd12f2b6e

“ÖZLÜK HAKLARIMI GERİ ALDIM”

Ali Yılmaz, “Ankara'da tüm olumsuz şartlara rağmen, hukuka göre karar veren erdemli ve cesur hâkimler vardır. İçişleri Bakan'ının 22.8.2021 tarihli kararına tarafımdan İdare Mahkemesine ‘İşlemin iptali’ davası açılmış, dava sonucunda ‘Bakan Olur'u ile rütbelerinin geri alınmasını ilişkin işlemin’ hukuka aykırı olduğuna, 30.11.2022 tarihinde ‘Oybirliği’ ile karar verilmiştir. Bu karar ile işlem ortadan kalkmış mali haklarımın iade edilmesine hükmolunmuştur. Adı geçen ve sosyal medyada hakaret edici paylaşım yapan şahıslar hakkında hukuki haklarım saklıdır. Yaşasın adalet, kahrolsun istibdat” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vahşi cinayet aydınlandı

Vahşi cinayet aydınlandı