Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Soylu’dan Suriyeli açıklaması

Soylu’dan Suriyeli açıklaması

Bakan Soylu, Antalya’nın Lara Turizm Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen İl Göç İdaresi Genel Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.  Bakan Soylu, her 100 Suriyeliden ancak 1.9’unun asayiş meseleleriyle karşı karşıya kaldığını belirterek, yüzde 98.1’inin bu ülkenin kurallarına uyduğunu ve uymaya devam edeceğini bildirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soylu’dan Suriyeli açıklaması

Bakan Soylu, “Tamda dünyanın hali belki de bunu ifade etmektedir. Batı sömürerek, Doğu’yu fakirleştirerek, istikrarsızlaştırarak zenginleşti. Sonunda kıyamet koptu. Mesele  tek başına Suriye değildir, Suriye göç meselesinde sadece bir kompartmandır. Suriye olmasaydı dünyanın başka bir istikrarsız noktasında patlak verecekti. Afganistan, Pakistan, Afrika bir kaynak. 1970 yılındaki dünyada uluslararası göçmen sayısı 84 milyon, o günkü  dünya nüfusunun yüzde 2.3’üydü. 2020 yılında bu sayı 280 milyonu aştı dünya nüfusunun yüzde 3.6’sı oldu. 2021 yılı sonunda zorla yerinden edilmiş insan sayısı 89. 3 milyondu. 2022 yılının başında Ukrayna-Rusya savaşı başladı yıl ortasın da bu sayı 103 milyona çıktı. Afganistan’ı karıştırdılar, Afrika’yı istikrarsızlaştırdılar oradan bir göç dalgası oluştu. Aslında yeni bir şey yaşamıyoruz” diye konuştu.

"EN YÜKSEK SINIR DIŞI ORANLARINI YAKALADIK"

  Batının göç meselesinde dünyaya vizyonsuzluğu, gaddarlığı, beceriksiz ile rezil olduğunu ifade eden Bakan Süleyman Soylu, “ Biz insanlığa mahcup olmadık. Tarihimize kendimize mahcup olmadık. Neye rağmen devlet otoritesinin tamamen yok olduğu  iki ülke Irak ve Suriye’ye rağmen. Aynı bölge kaynaklı büyük bir terör mücadelesi verirken, sınırımızda bir terör devleti kurulması için ABD ve Avrupa büyük uğraş verirken insanları mağdur etmeden biz bu süreci yönettik. İlk andan itibaren ayakları yere basan kuralları ve hedefi belirli göç politikası uyguladık. Açık kapı politikasında düzenli göçü yönetmek, kaçak göçle de mücadele etmek bu politikanın iki temel ayağıdır. Ülke içinde etkili bir yakalama stratejisi ve etkili bir sınır dışı mekanizmasını kaçak göçün argümanı olarak gördük ve bunu ciddiyetle takip ettik. En yüksek sınır dışı oranlarını yakaladık. Bu politikayı işin en başından itibaren hukuki ve kurumsal alt yapı üzerinden takip ettik. Biz devlet geleneği olan bir milletiz, bu kabiliyeti hiçbir zaman baskı ve oyunla kaybetmeyen bu konudan bayrağımızı sürekli olarak dalgalandıran büyük bir milletiz” diye konuştu.

"SON 12 AYDA 130 BİN KİŞİYİ ÜLKESİNE GÖNDERDİK"

  311 bin Türkiye’de tüm ülkelerden uluslararası korumada sığınmacı olduğunu kaydeden Soylu, “3 mil yon 800 binin üzerinde, yaklaşık 4 milyona yakın yabacıya Türkiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de 1 milyon 350 binin üzerinde ikametli yabancısı var. Bu kadar yabancıyı Türkiye’de toplumsal olayla tahrik etmek isteyenler olmasına rağmen bir düzen içinde karmaşıklıklar olmadan bir anlayış içinde yönetebilmek Türkiye’nin maharetidir. Ellerine her yakaladıkları olayın videosunu çekip Türkiye’deki Suriyeli kardeşlerimizin sabahtan akşama kadar suç işlediği anlayışını  ülkeye nakşetmeye çalışan kötücü ruhlar elbette olacaktır çünkü Batı onlara para veriyor. Biz Türkiye’yi aile üzerinden yıkmak için gayret ediyoruz ama yapamıyoruz,  bari hiç olmazsa yabancı düşmanlığı gibi bir fitneyi bu milletin içine koymaya çalışalım diye kötücül ruhlarla bu milletin üzerine oyun oynuyorlar. Kaçak göçe müsaade edilmedi, kim suç işlemişse gereği yerine getirildi. İngiltere bir kişiyi bile ülkesine gönderemedi” dedi

İHA                                        

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖNCE KAZA YAPTILAR SONRA TEKME TOKAT KAVGA ETTİLER

ÖNCE KAZA YAPTILAR SONRA TEKME TOKAT KAVGA ETTİLER