Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem SGK 82 Milyon Vatandaşa Haciz Göndermeye Hazırlanıyor

SGK 82 Milyon Vatandaşa Haciz Göndermeye Hazırlanıyor

Şanlıurfa'da Sosyal Güvenlik Merkezi'nin, Genel Sağlık Sigortası borçları olan vatandaşlara haciz öncesi uyarı tebligatları gönderdiği iddia edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
SGK 82 Milyon Vatandaşa Haciz Göndermeye Hazırlanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Viranşehir Sosyal Güvenlik Merkezi, Genel Sağlık Sigortası kapsamında borçlandırılan vatandaşlara haciz öncesi uyarı tebligatları gönderdiği iddia edildi. İddia edilen tebligatlarda, vatandaşlara sağlık sigortası prim borçları hakkında bilgi verilirken, ödemelerle ilgili uyarılarda bulunuldu.

İddia edilen tebligat içeriği şu şekilde;

Siz de her bir değerli vatandaşımız gibi, 01.01.2012 tarihi itibariyle genel sağlık sigortası kapsamına alınmış bulunmaktasınız. Aylık olarak her yıl için geçerli olan brüt asgari ücretin %3'ü oranında genel sağlık sigortası primi ödemeniz karşılığında, sizinle birlikte bakmakla yükümlü olduğunuz eşiniz, çocuklarınız ile anne ve babanız anlaşmalı tüm üniversite hastaneleri ile özel hastaneler dahil sağlık hizmeti sunucularına başvurduğunda tedavi giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı kapsamında karşılanacaktır.

Diğer taraftan, geliriniz prim ödemeye imkan vermiyorsa, bu yazının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde ikametinizin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi için başvurabilirsiniz.

Gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan aile içinde kişi başına düşen gelir seviyenizin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumunda, genel sağlık sigortası primleriniz Devlet tarafından karşılanacaktır.

Gelir testi başvurunuzu bir aylık süre geçtikten sonra yapmanız veya gelir testine başvurmamanı durumunda, gelirinizin genel sağlık sigortası primini ödemeye imkan verdiği kabul edilerek, primlerinizi ait olduğu ayı izleyen ayın sonuna kadar Kurumumuzla anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödemeniz beklenecektir.

02.09.2024 tarihi itibariyle toplam 33021.88 11. genel sağlık sigortası prim borcunuz bulunmaktadır.

Genel sağlık sigortasına ilişkin prim borcunuzu ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar ödememeniz halinde bu tutarlara gecikme cezası ve gecikme zammı işleyecektir.

Sizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin sağlık yardımı alabilmeleri için 60 günden fazla prim borcunuz olmaması gerekliliğinin önemini hatırlatarak sorularımız için tarafınıza en yakın Sosyal Güvenlik 11 Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezinde size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağımızı, bilgilerinize sunar sağlıklı günler dileriz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz Belediyeler Birliği'nden Burdur Gölü zirvesi

Akdeniz Belediyeler Birliği'nden Burdur Gölü zirvesi