Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı: Çelik Kubbe Projesi ve İleri Teknoloji Yatırımları Değerlendirildi

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı: Çelik Kubbe Projesi ve İleri Teknoloji Yatırımları Değerlendirildi

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı'nda, yerli ve milli savunma projeleri ile ilgili önemli kararlar alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı: Çelik Kubbe Projesi ve İleri Teknoloji Yatırımları Değerlendirildi
KAYNAK: İHA

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı'nda, yerli ve milli savunma projeleri ile ilgili önemli kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Savunma Sanayi İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk savunma sanayiinin mevcut durumu ve gelecekteki hedefleri değerlendirildi.

Çelik Kubbe Projesi ve Hava Savunma Sistemleri

Toplantının öne çıkan başlıklarından biri, yerli ve milli "Çelik Kubbe Projesi" oldu. Bu proje, katmanlı hava savunma sistemleri ile tüm algılayıcı ve silahların entegre çalışmasını sağlamak amacıyla geliştiriliyor. Ortak hava resmi oluşturularak, gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılması ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulması hedefleniyor.

Milli Muharip Uçak KAAN ve İHA Projeleri

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında, Milli Muharip Uçak KAAN, Bayraktar TB3, AKINCI ve AKSUNGUR gibi ileri teknolojiye sahip insansız hava araçlarının (İHA) tedarik projeleri de değerlendirildi. Ayrıca, sürü yetenekli, kamikaze ve mini İHA projeleri de gündeme alındı.

Uzay ve Elektronik Harp Sistemleri

Ülkenin uzay erişim yeteneğinin artırılmasına yönelik projeler, kara, hava ve denizlerde durumsal farkındalığı artırıcı sistemler ile elektronik harp sistemleri de toplantının önemli konuları arasında yer aldı. Mini/mikro insansız hava araçları ve sürü yeteneğine sahip kamikaze insansız deniz araçlarına karşı savunma sistemi projeleri de ele alındı.

Modernizasyon ve Motor Geliştirme Projeleri

Envanterde bulunan tankların ve savaş uçaklarının yerli ve milli imkanlarla modernizasyonuna yönelik projeler ile hava ve deniz araçlarının motor ve güç aktarma sistemlerinin geliştirilmesi konuları da toplantıda görüşüldü. Ayrıca, komuta kontrol, haberleşme ve bilgi yönetim sistemleri tedarikine yönelik projeler de değerlendirildi.

Teknolojik Üstünlük ve İnsan Kaynağı

Savunma sanayinde teknolojik üstünlük kazandıracak ürün ve sistemlerin geliştirilmesi için insan kaynağı yetkinlik envanterinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması konularına da değinildi. Bu kapsamda, Savunma Sanayiinde Milli Yetkinlik Hamlesi Projesi de karara bağlandı.

Sonuç ve Gelecek Hedefleri

Toplantının sonunda, Türk savunma sanayiinde erişilen noktadan duyulan memnuniyet dile getirildi ve ilerleyen dönemde daha da yüksek azim ve kararlılıkla çalışmaların sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. Yerli ve milli teknolojiler kullanılarak faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayrampaşa'da Park Tartışması Cinayetle Sonuçlandı: Baba ve Oğul Hayatını Kaybetti

Bayrampaşa'da Park Tartışması Cinayetle Sonuçlandı: Baba ve Oğul Hayatını Kaybetti