Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Savaş uçağından düşen yakıt tankı arabaları parçaladı

Savaş uçağından düşen yakıt tankı arabaları parçaladı

Ankara Etimesgut Havaalanı'ndan havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-4E 2020 Terminatör tipi savaş uçağının, yakıt tankı düştü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Savaş uçağından düşen yakıt tankı arabaları parçaladı

Nihat Saraç / Akdeniz Gerçek

Ankara Etimesgut Havaalanı'ndan havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-4E 2020 Terminatör tipi savaş uçağı, yakıt tankından düşen bir olayla gündeme geldi. Uçak, Teknofest organizasyonu için Etimesgut'a gelmişti ve statik sergide büyük ilgi gördü. Ancak bugün kontrollerin tamamlanmasının ardından bir görev için pist başına geldi.

tank

Kalkıştan kısa bir süre sonra uçağın harici yakıt tanklarından biri gövdeden ayrıldı ve Mustafa Kemal Mahallesi yakınlarında bir otoparka düştü. Bu olay sonucunda otoparkta bulunan araçlarda maddi hasar oluştu, ancak şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Olayın ardından bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi ve Türk Hava Kuvvetleri'ne ait teknik ekipler, yakıt tankının incelenmesi için bölgeye hareket etti.

Normalde yakıt tankları, pilotlar tarafından acil durumlar veya hava çatışmaları sırasında atılmak üzere ayrılabilir. Ancak bu olayda olduğu gibi teknik bir arıza nedeniyle yakıt tankı, pilotun kontrolü dışında düştü. Detaylar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yapacağı inceleme ve hazırlayacağı rapor sonrasında netleşecek.

drop-tank-ankara-780x470

F5LH_oHX0AAg-W2

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Morca Mağarası'nda rahatsızlanan ABD'li dağcıya operasyon

Mersin'de Morca Mağarası'nda rahatsızlanan ABD'li dağcıya operasyon