Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Sağlık ocakları ve hastaneler bayramda çalışıyor mu? Bugün ve yarın sağlık ocakları açık mı?

Sağlık ocakları ve hastaneler bayramda çalışıyor mu? Bugün ve yarın sağlık ocakları açık mı?

Sağlık ocakları ve hastaneler Ramazan Bayramı tatili süresince nasıl hizmet verecek? Sağlık Bakanlığı'ndan gelen talimatlar ve alınan önlemler neler? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık ocakları ve hastaneler bayramda çalışıyor mu? Bugün ve yarın sağlık ocakları açık mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Resmi tatillerde, sağlık ocakları genellikle kapalı olur ve bu durumda aile hekimleri de hizmet vermezler. Ancak (8 Nisan) sağlık ocakları halka açık olacak. Ancak bugün (9 Nisan Salı), sağlık ocaklarının yarım gün çalışıp çalışmayacağı merak ediliyor.

Hastaneler Ramazan Bayramı'nda Hizmet Verecek mi?

Hastaneler, 8 Nisan 2024 Pazartesi günü, öğlen saatlerine kadar normal çalışacaklar. Öğleden sonra ise resmi tatil başlayacak. Ramazan Bayramı'nın resmi tatil olarak kabul edilmesi nedeniyle, hastanelerde polikliniklerin kapalı olacağı belirtiliyor. Ancak acil servisler her zaman olduğu gibi, 7/24 hizmet vermeye devam edecekler.

Sağlık Bakanlığı'ndan Gelen Talimatlar

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince kesintisiz bir sağlık hizmetinin sunulabilmesi için bir genelge yayınladı. Bu genelge, tüm sağlık kuruluşlarının, acil sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını ve hastaların ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak üzere gerekli önlemleri almasını talep ediyor.

Acil Durumlarda Hizmet Garantisi

Bayram tatili boyunca, olası hastalık veya acil durumlarda 112 Acil hizmetleri ve hastane acil servislerine yoğun bir başvuru olabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle, Bakanlık, sağlık tesislerinin bu döneme yönelik hazırlıklarını önceden yapmalarını istiyor.

Özel Hizmetlerde Aksaklık Olmayacak

Özellikle radyoterapi ve diyaliz gibi özel hizmetlerde aksaklıkların yaşanmaması için önlemler alınıyor. Bu hizmetler, bayram tatili süresince de devam edecek ve hastaların mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirler alınacak.

Evde Sağlık Hizmetleri de Devam Edecek

Bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında, evde sağlık hizmetlerinin bayram süresince de aksamadan devam etmesi sağlanacak. Bu kapsamda, hastaların ilaç kullanımı, pansuman gibi ihtiyaçları karşılanacak ve gerekli tedaviler plana uygun şekilde sürdürülecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı

Meteorolojiden 5 il için sağanak uyarısı