Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem RTÜK üyesi Keser açıkladı: TRT Haber seçim günü yasakları deldi

RTÜK üyesi Keser açıkladı: TRT Haber seçim günü yasakları deldi

TRT Haber'in 31 Mart yerel seçimlerinde seçim yasaklarını çiğneyerek iktidar propagandası yaptığına dair eleştiriler gündeme geldi. RTÜK üyesi Tuncay Keser'in tepkisiyle karşılaşan TRT Haber'in, seçim günü de tarafsız kalamadığı iddia edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
RTÜK üyesi Keser açıkladı: TRT Haber seçim günü yasakları deldi
KAYNAK: Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Ancak, seçim günü TRT Haber'in, seçim yasaklarını çiğnediği ve iktidar propagandası yaptığına dair eleştirilere maruz kaldığı bildirildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, TRT Haber, 31 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve diğer AKP adaylarının yer aldığı reklam filmlerini gün boyunca ekrana getirdi.

Seçimden 1 Gün Önce de Yasakları Deldi

TRT Haber, ayrıca seçimden bir gün önce iletişim Başkanlığı'nın hazırladığı ve Erdoğan’ın önsözünü yazdığı “Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla Belediyecilik” kitabının tanıtımını yaptı. Kanal, seçim yasakları ilan edildikten bir saat sonra da Mehmet Hilmi Güler’in reklam filmini ekrana getirdi.

RTÜK Üyesinden Tepki Geldi

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Tuncay Keser, TRT Haber’in seçim yasaklarını çiğnemesine tepki gösterdi. Keser, "Yayın tanıtımı değil propaganda" diyerek TRT'nin iktidar propagandası yaptığını belirtti.

TRT Haber, Bu Seçimin Kaybedeni Oldu

1 Ocak’ta başlayan seçim dönemi boyunca TRT Haber'in yayınlarında adaletsizlikler, muhalefetin adaylarının yok sayılması, korsan reklam filmleri ve propaganda içeriklerine yer verildiği ifade edildi. Seçim günü de TRT Haber'in tarafsız kalmadığı ve seçim yasaklarını çiğneyerek hukuksuzluk dosyasını büyüttüğü belirtiliyor. Bu nedenle TRT Haber, bu seçim döneminin en büyük kaybedeni olarak nitelendirildi.

Seçim Günü de Tarafsız Kalamadı

TRT Haber’de seçim günü Erdoğan, Bahçeli, Kurum, Dağ ve Altınok’un oy kullanma yerlerinde canlı yayın yapılırken, CHP'nin hiçbir adayının oy kullandığı bölgelerde canlı yayın yapılmaması dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İspanya Başbakanı Filistin Devletini Yazdan Önce Tanıyacaklarını Açıkladı

İspanya Başbakanı Filistin Devletini Yazdan Önce Tanıyacaklarını Açıkladı