Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Rahmi Koç'tan Erdoğan’a sert tepki! Başımıza ne geliyorsa bundan geliyor

Rahmi Koç'tan Erdoğan’a sert tepki! Başımıza ne geliyorsa bundan geliyor

Koç Holding'in düzenlediği "Bizden Haber Söyleşileri, İkinci Yüzyıl Buluşmaları" programına konuk olan Rahmi M. Koç, Cumhuriyet dönemindeki nüfus artışına dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rahmi Koç'tan Erdoğan’a sert tepki! Başımıza ne geliyorsa bundan geliyor

Programda, Koç'un çocukluk yıllarını, o dönemdeki Ankara'yı ve Koç topluluğunun hikayesini anlattığı bir bölümde, nüfus artışının yarattığı sorunlara vurgu yaptı.

Koç, geçmiş yıllarda okul yıllarında arkadaşlarına yemek yardımında bulundukları bir anısını paylaştı. Ankara'nın o yıllarda küçük bir şehir olduğunu ve herkesin birbirini tanıdığını belirten Koç, "Sefer tasıyla okula giderdik, yemekhaneye verirdik ısıtırdı. İmkanı olmayan çocuklara da yemek bırakırdık ama o bizim verdiğimizi bilmezdi, idare ona teslim ederdi. 10 yılda 15 milyon nüfus yetişti diyoruz, o dönemde Yunanistan nüfusu 6 milyondu. Şimdi Yunanistan nüfusu 11 milyon, biz 85-86 milyonuz. Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın 8. Aile Şurası'nda Nüfus Politikasına Vurgu

Programın ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Aile Şurası'nda konuştu. "Türkiye Yüzyılı'nda Ailemiz, İstikbalimiz" temasıyla gerçekleşen şurada Erdoğan, LGBTİ bireylere yönelik nefret söylemlerinde bulundu ve yıllardır sürdürdüğü "En az 3 çocuk" çağrısını yineleyerek, "Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil, çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var" dedi.

Bu konuşma, Türkiye'nin nüfus politikalarına dair devam eden tartışmaları ve yöneticilerin bu konudaki yaklaşımlarını bir kez daha gündeme taşıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 28 Ekim Cumartesi

Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 28 Ekim Cumartesi