Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Prof. Dr. Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınabilir

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınabilir

Deprem uzmanları, Marmara ve Doğu Anadolu'da artan deprem riskine dikkat çekiyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski bulunmayan güvenli illeri açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Prof. Dr. Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

Son günlerde deprem uzmanları, Marmara Depremi'ne dair artan riskleri sıkça gündeme getiriyor. Uzmanlar, Marmara bölgesinde beklenen depremin süresinin azaldığını ve özellikle İstanbul'u etkileyebilecek büyük bir deprem olasılığına dikkat çekiyor.

Tunceli-Hakkari Hattında Artan Tehlike: Doğu Anadolu Fayı İnceleniyor

Deprem uzmanları, uyarılarını sadece Marmara bölgesi ile sınırlı tutmuyor. Tunceli-Hakkari hattında da deprem tehlikesine işaret eden uzmanlar, Doğu Anadolu Fayı'nın bu bölgeler için risk oluşturabileceğine vurgu yapıyor. Adıyaman’dan Hakkâri'ye kadar olan bölgedeki yerleşim alanlarının dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Güvenli Bölgeler

Deprem konusunda toplumu bilgilendirmeye çalışan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından deprem riski olmayan güvenli illeri paylaştı. Ercan'ın paylaşımına göre, deprem riski bulunmayan iller arasında Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Zonguldak yer alıyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Deprem Korkusu Yaşamak Istemeyenler Bu Illere Taşınabilir-1

Ercan, 'Deprem korkusu yaşamak istemeyenler için önerim; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik, oksijen, deniz, balık, içten dostluk ve güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekrem İmamoğlu İstanbul Adaylarını Tanıtıyor

Ekrem İmamoğlu İstanbul Adaylarını Tanıtıyor