Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem “Oyunları bozacağız”

“Oyunları bozacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık yayınladığı raporda, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) 24 Ocak’ta boşalan beş üyelik için Danıştay ve Yargıtay’da yapılan seçimlerde, siyasi pazarlıkların, tarikatların güç mücadelesinin demokrasi açısından kaygı verici olduğunu belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Oyunları bozacağız”

Toprak raporunda, “Seçim ve sandık güvenliğini kendi gücümüzle sağlayacağız! Sandıkları ve oyları patlatarak tüm hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, planları ve oyunları bozacağız!” dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak raporunda, “Türkiye’nin en yüksek iki yargı kurumunda YSK üyeliği seçiminde yürütülen siyasi pazarlıklar, iktidar ittifakının kendi içinde yüksek yargıçların partisel yakınlıkları, tarikat-cemaatlerin güç mücadelesi çerçevesinde yaşananlar, ülkemiz ve demokrasimiz adına ve yüksek yargının getirildiği yer açısından kaygı verici!  YSK’da mevcut başkan da dahil olmak üzere Danıştay kontenjanından gelen iki ve Yargıtay kontenjanından gelen üç üyenin görev süreleri 24 Ocak itibarıyla doldu. Boşalacak bu üyelikler için ocak ayı başından bu yana her iki yüksek yargı kurumunda, yüksek yargıçlar arasından seçim yapılıyor. Yönetimin idari karar ve eylemleriyle ilgili nihai temyiz ve karar organı olan Danıştay ile adli yargının temyiz nihai karar kurumu olan Yargıtay’daki YSK üyeliği seçimlerinde ortaya çıkan tablo ülkemiz ve demokrasimiz adına, bağımsız-tarafsız olması gereken yargı kurumlarından yansıyanlar açısından kaygı verici, üzücü ve düşündürücü” ifadelerini kullandı.

erdoğan toprak-1

“SON SÖZÜ SÖYLEYEBİLİYORLAR”

Erdoğan Toprak, yayınladığı raporda, “Haftalardır seçimlere yönelik olarak gerek iktidar medyasında gerekse diğer medya organlarında yazılanlar, yer alan haberler, adayların ve seçimlerde yürütülen mücadelelerin, pazarlıkların dile getirildiği vahim süreçlerin sessizlikle karşılanması, Yargıtay ve Danıştay başkanları ile bu kurumların üyesi YSK üyeliğine aday olan yüksek yargıçlar tarafından yalanlanmaması çok dikkat çekici! İktidar ittifakını oluşturan AKP ve MHP arasında kendi partilerine yakın yüksek yargıçların YSK üyeliğine seçilmesi mücadelesi yanında daha vahim ve ürkütücü olan tarikat ve cemaatlerin yüksek yargıda ve YSK üye seçimlerinde güç ve paylaşım pazarlıkları yürütmesi.

Danıştay iktidarın, bürokrasinin karar ve uygulamalarının yargısal denetimini yapan, idare mahkemelerine içtihat üreten en yüksek idari yargı organı. Yargıtay ise adliyelerdeki yargılamaların, haksızlık ve mağduriyetlerin nihai karara bağlandığı en yüksek yargı kurumu. Buralarda görev yapan yüksek yargıçlar aldıkları kararlarla, alt derece mahkemelerinin kararlarını bozarak veya onaylayarak son sözü söyleme konumundalar” diye konuştu.

“YSK’YA İNANMIYORUZ”

“YSK üye seçimlerinde adayların İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Hak Yolcular vb. cemaat mensubiyetlerine, AKP-MHP yakınlığı ve siyasi çizgisine göre parti desteklenmesi ve bunların apaçık yazılıp çizilmesi, kimsenin bundan rahatsızlık duymayıp sessizlikle geçiştirilmesi ne adalet ne vicdani olarak kabul edilemez” diyerek tarikatların, iktidar ile ilişkileri olduğunu belirten Toprak, “Mesleki deneyim, kıdem ve hukuki bilgelikleriyle yüksek yargıçlık görevine gelmeleri gerekenlerin, parti tercihi, cemaat-tarikat bağlantılarıyla öne çıkarak atamalarda tercih edilmesi, iktidarın ‘Aldatıldık Rabbim affetsin’ çizgisinden ders almadığını, aynı anlayışı sürdürdüğünü gösteriyor.  Böyle seçilmiş bir YSK’dan, dürüst, adil, tarafsız ve eşit bir seçim yöneteceğine inanmamız isteniyor. İnanmıyoruz! Seçim ve sandık güvenliğini kendi gücümüzle sağlayacağız! Sandıkları ve oyları patlatarak tüm hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, planları ve oyunları bozacağız!” diye konuştu.

 

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EYT ARTIK EPT OLDU (emeklilikte prime takılanlar)

EYT ARTIK EPT OLDU (emeklilikte prime takılanlar)