Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Önder Kadınlar İstanbul’da buluştu

Önder Kadınlar İstanbul’da buluştu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nce (TÜKD) düzenlenen Önder Kadın Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene Türkiye’nin dört bir yanından, Kıbrıs’tan ve Bulgaristan davetliler katıldı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Önder Kadınlar İstanbul’da buluştu

Cumhuriyet’in ilk üniversite mezunları kadınları tarafından kurulan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Merkezi’nce düzenlenen 2023 Yılı Önder Kadın Töreni gerçekleşti. 8 Haziran Perşembe günü İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da katıldı. Tören, TÜKD Yönetim Kurulu Başkanı Meral Güler, 2’nci Başkan Tülin Kesiktaş Teoman ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Songül Başkaya’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

IMG-20230609-WA0017

Nuriye Göçer tarafından TÜKD’ye özel tasarlanan Önder Kadın ödül heykelciği ilk kez bu yıl beş farklı dalda görücüye çıktı. Önder Kadın Sanat Ödülü’nü alan duayen piyanist ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, yaklaşık yarım saatlik bir resitalle herkesi büyüledi. Törende Bulgar-Türk İş Kadınları Kulübü Derneği ve MİDAS Menkul Değerler AŞ katkılarıyla gerçekleşecek olan Hatay’daki okul projesi için sahnede Bulgar-Türk İş Kadınları Kulübü Derneği Kurucu Başkanı Türkan Türker ile TÜKD Genel Başkan Meral Güler arasında protokol imzalandı. Törende Bulgar-Türk İş Kadınları Kulübü Derneği Başkanı Saliha Emin de yer aldı.

IMG-20230609-WA0021

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

Törende Önder Kadın Onur Ödülü, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu tarafından Eşik Platformu Kadınları’na takdim edildi. Sahneye hep beraber çıkan Eşik Kadınları adına söz alan Eşik gönüllüsü Hülya Gülbahar konuşmasında “Birleşe birleşe kazanacağız, kadın mücadelesi, kadın dayanışması diyoruz. Örgütlü olmadığımız sürece hiç bir yere varamayız. Eşik, Türkiye’de onlarca yıldır süren bir mücadelenin, saldırılar dört bir yandan gelmeye başladığında; kendimizi ve eldeki kazanımları korumak için, sonra milyonlarca kadın ve çocuk için, sonra bütün bir Türkiye için ve sonra dünyanın ezilen halkları ve ulusları için bir araya geldik, üç yıldır mücadele ediyoruz... Hayatlarımızdan, haklarımızdan ve hayallerimizden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

IMG-20230609-WA0020

“KORKUTMAYA ÇALIŞANLAR ASLINDA EN ÇOK KORKANLAR OLABİLİR Mİ?”

Törende Medya Ödülü’nü meslektaşı olan TÜKD Yönetim Kurulu Üyesi Songül Başkaya’dan alan Sedef Kabaş ise konuşmasında, “Yaptığımız sadece haber değeri gördüğümüz gerçekleri yazmak, anlatmak… Nedir zaten bir avuç kalmış muhalif basına yönelik bunca hınç, intikam, ceza ve baskının sebebi? Korkutmaya çalışanlar aslında en çok korkanlar olabilir mi?” sözlerine yer verdi.

2023 yılının Önder Kadın Bilim Ödülü’nün sahibi, felsefe ve insan hakları alanında birçok değerli çalışmaya imza atan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye takdim edildi.

IMG-20230609-WA0028

GÜLSİN ONAY’DAN TÜKD’YE TEŞEKKÜR

Önder Kadın Sanat Ödülü’nü alan duayen piyanist ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay tören sonrasında duygularını, “Nasıl duygusal, nasıl ilham verici ve güzel bir törendi… Kâh tüylerimiz diken diken oldu, kâh gözlerimiz yaşardı, coşkuyla hüzün, umutla dayanışma kalplerimizi doldurdu, sevgiyle güç kazandık yine… Ben Chopin’in notalarıyla, sevgili ve çok değerli İaoana Kuçuradi, 2-3 cümleye sığdırdığı unutamayacağımız hayat felsefesi ile sevgili Sedef Kabaş kararlılığımızı besleyen harika ve etkileyici konuşmasıyla, sevgili Sümeyye Boyacı gurur verici başarılarıyla, sanat sevgisini ifade ettiği samimi konuşmasıyla... Sonra, Eşik Platformu adına konuşarak heyecanımızı doruk noktasına çıkaran Hülya Gülbahar... Sahnenin, gözyaşlarımızı tutamadığımız, kalbimizin derinden sızladığı bir ağıt atmosferine dönüşmesine tanık olduk… Şampiyon Melekler Derneği Başkanı Ruşen Karakaya’nın hiç bir zaman unutmayacağımız Şampiyon Melekler adına konuşması ile inanılmaz bir akşam yaşadık… Şu anda yine biriciklerime kavuşmak üzere Bodrum uçağına yetişmek üzereyim... Kalbimde ilelebet yer alacak 2023 Önder Kadın Ödülü’nü yanımda götürüyorum… Bu ödülü bana layık gören TÜKD Başkanı Meral Güler ve emeği geçen tüm üyelere en derin şükranlarımı sunarım...” sözleriyle ifade etti.

IMG-20230609-WA0014

SPOR ÖDÜLÜ DÜNYA ŞAMPİYONU’NUN

Törende Önder Kadın Spor Ödülü, 2022 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya kazandırarak dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı’ya verildi. Şampiyon sporcu gecede yaptığı konuşmayla her başarının ardından yoğun bir emek olduğunu da kanıtladı. Gecede bir gününü anlatan Boyacı, salondan büyük alkış aldı.

IMG-20230609-WA0022

DEPREMDE YAŞAMINI YİTİREN KKTC’Lİ SPORCULAR UNUTULMADI

Törende bu yıl ilk kez verilen “Unutamadıklarımız” plaketi ise 6 Şubat Depremi’nde Adıyaman İsias Otel’de hayatını kaybeden KKTC’li sporcu çocuklar anısına Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'ne takdim edildi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya konuşmasında, “Bizler Şampiyon Meleklerimizin, öğretmen ve velilerimizin anısını yaşatmayı ve geleceğe umut olmayı kendimize borç bildik.  Yavrularımız, annelerimiz ve babalarımız evlerinden, bizlerden bir hiç uğruna, aç gözlüler, kural tanımazlar, ahlaksızlar tarafından koparıldı. Öfkeliyiz ve davamızın peşindeyiz.  Adalet kavgamız, çocuklarımızı bizden koparan tüm sorumlular ceza alana dek sürecek. Bu akşam bizleri davetleri ile onurlandıran ve organizasyona emek koyan herkesi gönül dolusu sevgi ile kucaklarız.” ifadelerine yer verdi.

Tören öncesinde salonda imza etkinliği düzenleyen Sema Tural Tatar ve Nihan Uycan Özen’in kitaplarından elde edilen gelir, TÜKD’nin Atatürk ilkeleri ışığında eğitimlerine devam eden bursiyer kızları yararına kullanılacak.

SÜLEYMAN GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOKER YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANINA: Princeton’da da böyle mi öğretiyorlar?

TOKER YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANINA: Princeton’da da böyle mi öğretiyorlar?