Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Okullar tarikatların kucağına düştü! Kuran eğitimi ücretsiz İngilizce dersi 2 bin TL

Okullar tarikatların kucağına düştü! Kuran eğitimi ücretsiz İngilizce dersi 2 bin TL

Değerli Bakan, daha önce devlet okullarında hiçbir ücret talep edilmeyeceği belirtilmişti, ancak İstanbul'da bir devlet okulunda çocuklara yönelik etkinlik kapsamında ücretsiz Kuran eğitimi sunulurken, İngilizce eğitimi için 2 bin lira talep edildiği duyuruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okullar tarikatların kucağına düştü! Kuran eğitimi ücretsiz İngilizce dersi 2 bin TL

İstanbul'daki Beylerbeyi İlkokulu'nda çocuklara yönelik Kuran ve İngilizce eğitimi düzenleneceği duyuruldu. Ancak, Kuran eğitiminin ücretsiz olacağı belirtilirken, İngilizce eğitiminden yılda 2 bin TL talep edileceği açıklandı, bu durum çeşitli tepkilere neden oldu.

Okul yönetimi tarafından velilere gönderilen belgede, "2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal etkinlik olarak Kuran ve İngilizce eğitimi yapılacaktır. Bu etkinlikler kendi öğretmenleri ve uzman kişiler eşliğinde bakanlık tarafından öngörülen tasarım beceri atölyelerinde gerçekleştirilecektir. En çok talep edilen etkinlikler sınıflar halinde uygulanacaktır. Kuran eğitimi ücretsiz olup, İngilizce eğitimi yılda 2 bin TL olarak belirlenmiştir. Ödemeler, iki eşit taksitte Ekim ve Ocak aylarında toplanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Velilerden istenen bu ücret karşısında tepkiler yükselirken, Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Çayan Çalık da konuya ilişkin eleştirilerde bulundu. Çalık, "Sosyal etkinlik kapsamında planlanabilecek çalışmalar değil. İngilizce eğitimi için para talep edilirken Kuran eğitimi için para istenmemesi laik ve seküler eğitimden yana olan velileri mağdur ediyor, bu ayrımcılıktır. Okulda Hacı Ahmet Ünal Vakfı adlı bir tarikat-cemaat oluşumunun etkili olduğu ifade ediliyor. Şimdi de bu vakıfla ilişkilendirilen isimlerden Okul Aile Birliği yönetimi oluşturulmak isteniyor. Bu durum, okuldaki yönetimin tarikat ve cemaat ilişkililiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

screenshot-2023-10-18-at-06-oukh

Çalık, okul müdürünün bu tutum ve davranışlarının iş barışını bozduğunu ve velileri karşı karşıya getiren bir çalışma içinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu uygulamanın, Milli Eğitim Bakanlığı eliyle başlatılan laik eğitime yönelik saldırının bir parçası olduğunu söyleyerek, veli ve eğitimcilerin bu duruma karşı çıkması gerektiğini belirtti. "Bu uygulamadan vazgeçilmeli ve sosyal etkinlikler çocukların yaşına ve gelişimine uygun şekilde ücretsiz sağlanmalıdır" diyen Çalık, veli ve eğitimcilerin bu ayrımcılığa karşı mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Eğitim Bakanı Tekin hakkında suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanı Tekin hakkında suç duyurusu