Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ogün Samast'ın hakkındaki dava dosyaları birleştirildi

Ogün Samast'ın hakkındaki dava dosyaları birleştirildi

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkındaki dava dosyası, İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava ile birleştirilerek İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Samast'ın duruşması 6 Aralık'ta yapılacak ve bu duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ogün Samast'ın hakkındaki dava dosyaları birleştirildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkındaki dava dosyası, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava ile birleştirilerek İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Mahkeme, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 11 sanıklı dava ile aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle dosyaların birleştirilmesine karar verdi. Tutuksuz sanık Ogün Samast'ın, 6 Aralık'ta yapılacak duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 Nisan 2021 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin suç duyurusunda bulunduğu, Arat Dink, Delal Dink, Hasrof Dink, Rahil Dink ve Sera Dink Nazarıan müşteki sıfatıyla, Ogün Samast'ın ise 'Suça sürüklenen çocuk' sıfatıyla yer aldığı belirtiliyor.

İddianamede, Ogün Samast'ın doğrudan FETÖ üyesi olduğuna ilişkin somut delil elde edilmediği, ancak Samast'ın ele geçirilen bir kısım delillerde FETÖ yöneticisi ve üyeleri ile belli bir irtibatının olduğu aktarılıyor. Samast'ın bu irtibatının, şüpheliler Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'le birlikte Samast'ın Dink cinayetini işlerken ve sonrasında FETÖ'nün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ortaya koyduğu ifade ediliyor. Hazırlanan iddianamede, Ogün Samast'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TİKA Senegal'de sağlık eğitimini güçlendiriyor

TİKA Senegal'de sağlık eğitimini güçlendiriyor