Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ogün Samast'ın cezaevindeki kriz anları

Ogün Samast'ın cezaevindeki kriz anları

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast’ın cezaevindeki olayı ve tahliye sürecine etkili oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ogün Samast'ın cezaevindeki kriz anları
KAYNAK: Haber Merkezi

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast’ın cezaevinde çıkardığı olayın görüntüleri, Samast’ın 2020’deki tahliyesini engelleyen bir durum olarak gündeme geldi. Bu olay, Samast’ın cezaevindeki davranışları ve tahliye sürecini etkileyen önemli bir faktör oldu.

28 Kasım 2016’da Silivri Cezaevi’nde yaşanan olayda, Samast’ın hücresinde çağrı butonuna basarak sağlık raporu için başmemur ile görüşmek istediği belirtildi. Ancak memurun hemen gelemeyeceğini söylemesi üzerine Samast, bardağı fırlatarak kapı mazgalının camını kırdı ve olay çıkardı. 

Cezaevi memurları şikayetçi oldu

Olayın devamında Samast, memurlara meyve bıçağı ile saldırdı. Bu durum, Samast’ın agresif davranışlarının ve kontrolsüz öfkesinin bir göstergesi oldu. Memurların müdahalesiyle etkisiz hale getirilen Samast, müşahede odasına götürüldü. Bu odaya alınırken ayakkabıları ve kıyafetleri çıkarıldı. Burada yaklaşık 3 saat kaldıktan sonra da hücresine geri getirildi. Memurlar bu olaydan dolayı Samast’tan şikâyetçi oldu ve Samast hakkında “silahlı tehdit”, “kasten yaralama”, “hakaret” ve “kamu malına zarar vermek” suçlarından dava açıldı. Cezaevindeki kamera kayıtları da bu dava dosyasına girdi.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seda Sayan'da 'Rus gelin' gerilimi: 'Antalyalı kaynana nasıl oluyor göreceksin'

Seda Sayan'da 'Rus gelin' gerilimi: 'Antalyalı kaynana nasıl oluyor göreceksin'