Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem O karara CHP'li Gürer'den tepki: Niğde Gümüşler'de altın ve gümüş için kamulaştırma ciddi bir risk

O karara CHP'li Gürer'den tepki: Niğde Gümüşler'de altın ve gümüş için kamulaştırma ciddi bir risk

Niğde'nin Gümüşler Köyü'nde, altın ve gümüş madeni için, binlerce yıldır ayakta olan tarihi eserlerin olduğu bölgede acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara bir tepki de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Kamer Durdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Niğde ili Gümüşler Bölgesinde altın ve gümüş  için kamulaştırmanın Niğde için büyük risk taşıdığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de Torosların Bolkar eteklerinde Maden bölgesinde altın çıkarıldığını ve farklı dönemlerde oluşan sorunların kamuoyuna yansıdığına işaret ederek yeni kamulaştırma ile altın arama ve işleme bölgesi Niğde merkez Bor ve Ulukışla bölgesi için ciddi risk yaratabileceğini ifade etti.

Tarımda Siyanür Tehlikesi 

Vekil Gürer, 'Altın madeni çıkarılıp işleme aşamasında siyanür kullanılıyor. Niğde bir tarım kentidir.Hayvancılık ve çiftçilik ile geçim sağlanmaktadır. Bu arada mera ve tarım alanları farklı yatırımlara kurban ediliyor. Son olarak Niğde-Kayseri yoluna tarım alanlarına yeni organize sanayi kuruluyor ve burada kimyasal üretim yapılacağından söz ediliyor. Gümüşler altın aranacak bölge ve bunu işleme tesisi de kot farkı ile Niğde il merkezi ve Bor ile Ulukışla bölgelerinde yüksektedir. Bölge su kaynakları ve toprak dokusu için riskli yapıya sahiptir. Birilerine zenginlik sağlarken bölge tümden riske atılmamalıdır.Siyanür ile sağlanacak üretim tümden Niğde ilini tehdit eder boyuta ermesi olasılıktır. Bu karardan vazgeçilmelidir” diye konuştu.

'Bu Kez Belirlenen Alan Büyük Sorun Yaratabilir: Gümüşler Manastırı Gibi'

Niğde’de altın arama çıkarma işinin Bolkar dağlarında madende devam ettiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'Kamyoncusu, işçisi ile çok sayıda kişi buradan ekmek yediği için riskine bakmadan maden faaliyet devam ediyor. Yoksullukla aç ölmektense bu tür yerlerde çalışmaya olanak tanıyor. O nedenle madenden büyük fayda sağlayanın Niğde katkısı da iş vermekten ibaret. Bu kez belirlenen alan ise daha büyük sorun yaratabilir. Gümüşler Manastırı gibi. Gülen Meryem Ana freski bulunan Manastırı, Elma bahçeleri ile Niğde için özellikli bölgesi. Su kaynakları yanında doğa dengesi için sorun yaratma olasılığı dikkate alınmalıdır.' dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tuvalette Gizlenen Fare Tarafından Isırılan Adam Hastaneye Kaldırıldı

Tuvalette Gizlenen Fare Tarafından Isırılan Adam Hastaneye Kaldırıldı