Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Naci Görür'den uyarı geldi! 'Belediyeler hazırlıklı olmalı'

Naci Görür'den uyarı geldi! 'Belediyeler hazırlıklı olmalı'

Deprem uzmanı Naci Görür, belediyeleri ve vatandaşları deprem öncesi ve sonrası için hazırlıklı olmaya çağırıyor. Tehlikeli molozlar, çevre kirliliği ve yapısal güvenlik konularında uyarılarda bulunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den uyarı geldi! 'Belediyeler hazırlıklı olmalı'
KAYNAK: İHA

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Amasya’nın Merzifon ilçesinde bir araya geldiği vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Program sırasında katılımcılara seslenen Görür, deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve gerekli hazırlıkları yapmak gerektiğini vurguladı.

Deprem Molozlarında Tehlike: Görür'den Asbest ve Toksik Maddeler Uyarısı

Konuşmasında, deprem sonrası ortaya çıkan moloz yığınlarının içerdiği tehlikelere dikkat çeken Prof. Dr. Görür, bu molozlarda asbest, demir, çimento, kağıt, kimyasal maddeler ve parlayıcı maddeler gibi potansiyel olarak zararlı maddelerin bulunduğunu belirtti.

Naci Görür'den uyarı geldi! 'Belediyeler hazırlıklı olmalı'

Çevre Kirliliği Tehlikesi: "Kendinizi Yok Edebilirsiniz"

Görür, özellikle İstanbul örneğini vererek, molozların plansızca bertaraf edilmesinin çevre ve insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabileceğine dikkat çekti. Bu şekilde yapılan yanlış uygulamaların uzun vadede ciddi sonuçlara yol açabileceğini ifade etti.

Naci Görür'den uyarı geldi! 'Belediyeler hazırlıklı olmalı'

Belediyelere Çağrı: Deprem Sonrası Planlamalar Şimdi Yapılmalı

Belediyelerin, deprem riski altındaki yapıları güçlendirmenin yanı sıra, muhtemel bir depremde oluşacak molozların bertaraf edilmesi ve geri dönüşümünün sağlanması için planlamalar yapması gerektiğini belirten Görür, bu konuda acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı. "Belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç" diyerek uyarısını yineledi.

Merzifon Belediyesi: Depreme Karşı Dirençli Bir Kent İnşa Ediyor

Programa ev sahipliği yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da, depreme karşı dirençli bir Merzifon için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Belediyenin, şehrin yapılarını güçlendirmek ve deprem sonrası oluşabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olmak için çaba sarf ettiğini aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçükçekmece’de çöken binanın sahibi tutuklandı

Küçükçekmece’de çöken binanın sahibi tutuklandı