Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Naci Görür'den İstanbul depremi açıklaması: Kaos yaşanacak

Naci Görür'den İstanbul depremi açıklaması: Kaos yaşanacak

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'deki deprem önlemlerini ve İstanbul'da beklenen büyük deprem hakkında New York Times gazetesine konuştu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den İstanbul depremi açıklaması: Kaos yaşanacak

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’de 6 Şubat depremini önceden tahmin ettiği ve sonrasında yaptığı uyarılarla ün kazandı. New York Times gazetesine verdiği röportajda, deprem konusunda yaşadığı zorlukları ve endişelerini anlattı.

Görür, 6 Şubat gecesi enkaz altında kalan bir kadının ve kızının kendisini arayarak yardım istediğini, ancak onların akıbetini bilmediğini söyledi. Bu olayın kendisini çok etkilediğini ve deprem hazırlıklarının yetersizliğine isyan ettiğini belirtti.

Görür, Türkiye’de deprem hazırlıklarının çok yetersiz olduğunu, özellikle İstanbul’un büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu vurguladı. İstanbul’da çökecek binaların, kapalı yolların ve kaosun büyük can kaybına yol açacağını ifade etti.

Görür, memleketi Elazığ için 20 yıl önce fay hattı uyarısında bulunduğunu, ancak kimse tarafından ciddiye alınmadığını söyledi. 2020’de yaşanan 6,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında insanların kendisine inanmaya başladığını kaydetti.

Görür, insanların deprem hakkında bilinçli olmadığını, çoğunun Allah’ın takdiri olarak gördüğünü söyledi. Ancak bilimin tehdidi gösterdiğini belirterek, halka evlerini kontrol ettirmeleri ve hükümete baskı yapmaları gerektiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'den NFT dünyasına önemli adım

Fenerbahçe'den NFT dünyasına önemli adım